Anne ve babalara “Aile Akademi” eğitimi

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen “Aile Akademi”de anne ve babalara eğitimler vermeye başladı.

12 Ocak 2018 Cuma 11:29
Anne ve babalara “Aile Akademi” eğitimi

Haber Linki – İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Maarif Hareketi kapsamında anne ve babalara TV ve internet üzerinden çocuklara yaklaşım konusunda yanlış bilgiler edinmesine yol açtığından dolayı doğru bilgiye “yüz yüze eğitim” yoluyla ulaşması için “Aile Akademi” projesini hayata geçirdi.

Eğitim hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Biz ailenin eğitim için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü dünyanın teknolojik ve bilgi anlamında hızla değişimi sosyal hayatında hızla değişimine neden olmaktadır. Hiç kuşkusuz bu sosyal yapıdaki değişimden en çok etkilenen kurum aile olmaktadır.  Anne babalar bu değişim karşısında yardıma ve yönlendirmeye daha çok ihtiyacı olan çocuklarına ulaşmakta bazen zorluklar yaşayabilmektedir. Çünkü geleneksel anne babalık rolleri zamanımızın çocuklarına ulaşmakta yetersiz kalabilmektedir. Bu düşünceden yola çıkarak ailelerimize pedagojik anne babalık yöntemleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla ‘Aile Akademi’ projemizi hayata geçirdik. Çünkü eğitim artık sadece okulun değil mahallenin, komşuların, TV’nin ve ailenin sorumluluğu içine girmeye başlamıştır. Eğitim konusunda Samsun hedeflerine ulaşmak istiyorsa okulun dışındaki sosyal alanlarda da eğitimi desteklemelidir. Bizde tam olarak çalışma ve planlarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

Özel bir hastanenin Psikoloğu Enise Öziç’in konuşmacı olduğu “Akran Zorbalığı” konusunda aile eğitimlerinin ilk seminerleri İlkadım Kazım Orbay İlkokulu ve İlkadım Sakarya ilkokulunda gerçekleştirdi. Eğitimde çocuk ve ergenlerin, aynı yaş grubundaki kişi veya kişilere fiziksel ve sözel olarak zarar verici davranışlarına karşı yapılabilecekler konusunda ailelere önemli bilgiler verildi. Ailelerin yoğun katılım gösterdiği eğitimlerin Samsun geneline yaygınlaştırılarak çeşitli konu başlıklarında düzenlenmeye devam edeceği belirtildi.

Son Güncelleme: 12.01.2018 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.