'Ata Belgelendirme' ile mesleğinizi belgelendirin!

Ata Belgelendirme Danışmanlık ve Özel İstihdam Hizmetleri Ltd. Şti. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetki kapsamındaki ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürüterek Samsun’da yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu olarak hizmet veriyor.

Haberlinki
Haberlinki
23 Temmuz 2018 Pazartesi 11:20

Ata Belgelendirme ve Danışmanlık ve Özel İstihdam Hizmetleri, Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacak Personellere Mesleki Yeterlilik Belgesi sağlayarak çalışanların daha avantajlı bir durumda olmasına katkıda bulunuyor.

Ata Belgelendirme Danışmanlık ve Özel İstihdam Hizmetleri Ltd. Şti. Yöneticisi Zehra Özkan, “20 Ocak 2017 yılında ‘Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme’ üzerine akredite olmayı hedefleyerek kurulan bir limitet şirketidir. Ata Belgelendirme olarak, çıkan yasalarla birlikte tehlikeli sınıfta çalışan personeli yeterli yetkilendirme belgesini verecek bir kuruluş olmayı hedefledik. İnşaat sektöründeki 12 branşta mesleki yeterlilik ve belgelendirme yapmaya akreditasyonumuz sağlanmış bulunmaktadır. Karadeniz’de akreditasyonu ilk gerçekleşen kurum olmaya hak kazandık. Bu belgeyi tehlikeli sınıfta çalışan inşaat sektöründeki personeller almalıdır. Kişiler, hem bireysel olabilir hem de çalıştıkları inşaat firmalarının organizasyonuyla birlikte bu belgeyi almak için bizlere başvurabilirler. Personeller bu belgeyi, mesleklerini yaptıkları branşta kendi yeterliliklerini tanımlamak, işlerini doğru yaptıklarını kanıtlamak ve diğer rakiplerine karşı kendilerini bir adım önde olduğunu göstermek için almalıdırlar. Bir inşaat ustasının elinde bu belge varsa, çalıştığı kurum 54 ay devlet teşvikinden yararlanabilir. Belge ücretlerini 2019’un sonuna kadar devletin geri ödeme desteği bulunmaktadır. Çalışan, bu belgeyi alarak rakiplerine karşı da mesleğinde yeterliliğini göstermiş olur” diye konuştu.

Özkan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Personeller bize gelerek ya da internet üzerinden başvuruda bulunabilirler. Başvurularını yaptıktan sonra, başvuru formunda belirtilen unsurlara göre gerekli belgelerini bize sunar, ücretini yatırır ve daha sonra biz Mesleki Yeterlilik Kurumu’na sınavlarla ilgili başvurumuzu iletiriz. Mesleki Yeterlilik Kurumu, sınavı yapmamız için gerekli altyapı çalışmalarını onaylar, bir ID numarası verir ve gözetmenler ve kameralar denetiminde hem uygulama hem de pratik sınavlar yapılır, karar vericimiz değerlendirdikten sonra Ankara MYK’ya sunarız. MYK ise personel ile ilgili bir değerlendirme yapar. Belgeler basılır, Ankara’dan gelir ve başarılı olan adayların 15 gün içerisinde başvuru ücretleri devlet tarafından geri ödenir. Başarısız olan adaylar, yatırdıkları ücretle, sınava 3 kere girme hakları vardır. 3 kere girmesine rağmen hala başarısızda yeniden başvuru yapmakla mükelleftir. Devlet, personele elinden gelen bütün kolaylığı sağlamakta ve personellerin mesleki yeterlilik belgesini almasını istemektedir. Şu anda tehlikeli sınıfta çalışanların bu belgeyi almaları zorunlu olmakla birlikte, ileriki aşamalarda tüm meslek dallarının belgelendirilmesine gidilecektir. Bu belgelendirmeyle birlikte kaliteli personeller iş hayatında yer alacaktır. Kaliteli personellerin de işverenler için de önemli artıları olacaktır. İnşaat sektöründe uzun yıllar çalışan işçilerin SGK’larının girdi çıktı olması ve 60 yaşına gelmiş bir işçinin emekli olamaması ciddi sorunlar yaratıyor. İşveren, MYK belgesi olan personel aldığında 54 ay SGK primi devlet tarafından ödenir”.

İletişim

Adres: İstiklal mah. Atatürk Bul. No:118/1 Tekkeköy/Samsun

Telefon: 0362 2705091

Son Güncelleme: 23.07.2018 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.