Balıkçılarda çifte bayram

1 Eylül'de de balık avı sezonun başlamasıyla Samsun'da tezgaha düşen ilk balıklar balıkçıların yüzünü güldürdü.

02 Eylül 2017 Cumartesi 20:03
Balıkçılarda çifte bayram

15 Nisan'da başlayan denizlerde av yasağı 1 Eylül itibariyle sona erdi. Yasağın kalktığı ilk gün Kurban Bayramı'nın da ilk günü olduğu için balıkçılar Vira Bismillah demeyi biraz erteledi. Yavaş yavaş denize açılan balıkçılar ise ilk balıklarını tutmaya başladı. Bu yıl balığın bol olacağını umut eden Samsunlu balıkçılar, av yasağından sonra tezgahlarında ilk balıkların düşmesinin heyecanını yaşıyor.

"Ayın 15'inden sonra fiyatlar daha da düşer"
İlk balığın tezgahta yerini aldığını belirten balıkçı Kadir Topal, "Şu anda balık bol gibi gözüküyor. İstavrit, mezgit, barbun tezgaha düştü. fiyatlar uygun. Mezgit 10 lira, istavrit 15 lira, barbun 5 lira. Ayın 15'inden sonra fiyatlar daha da düşer. Ayın 5'inden sonra balıkçılar tamamen çıkar. Her şey bollaşır. Kurban Bayramı olması işlerimizi etkilemedi. İşlerimiz iyi. İki bayramı bir arada yaşıyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.