Başkan Demir: “Sumgayıt ve Samsun, iki ülke ilişkilerini geliştirmek adına rol alacak”

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDENİYLE KENTE GELEN ‘KARDEŞ ŞEHİR’ HEYETİNİ AĞIRLAMAKTAN DUYDUĞU MEMNUNİYETİ DİLE GETİREN SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DEMİR, “SUMGAYIT VE SAMSUN, İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMEK ADINA ROL ALACAK KONUMDA İKİ ŞEHİR” DEDİ.

18 Mayıs 2023 Perşembe 17:40
Başkan Demir: “Sumgayıt ve Samsun, iki ülke ilişkilerini geliştirmek adına rol alacak”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kente gelen ‘kardeş şehir’ heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sumgayıt ve Samsun, iki ülke ilişkilerini geliştirmek adına rol alacak konumda iki şehir” dedi.

Samsun’un ‘kardeş şehri’ olan Azerbaycan’ın Sumgayıt şehri Belediye Başkanvekili Orhan Adıgözelzade, Tören ve Organizasyon Şube Müdürü Ilgar Aliyev, Belediye Meclis Üyesi Ferid Memmedov ve Sumgayıt Belediyesi Basın Koordinatörü Natevan Ahmadova, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kente geldi. Heyet, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i makamında ziyaret etti. Başkan Demir, ziyaret sırasında kentte yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili kısa bir bilgi verdi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Başkan Demir, “Sumgayıt şehri ile biz kardeş belediyeyiz. Bugün onları burada ağırlamaktan oldukça mutluyuz. TEKNOFEST öncesinde biz onları ziyaret etmiştik ve gerçekten çok güzel ağırlanmıştık. Çok yararlı bir ziyaretimiz olmuştu. ‘Tek millet, iki devlet’ diyoruz. Sumgayıt ve Samsun, iki ülke ilişkilerini geliştirmek adına rol alacak konumdaki iki şehir. Bunu pekiştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Kültürel ve sosyal alanda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Yerel yönetimler noktasında kuvvetli bağ kuracak iki avantajlı kentiz. Belediyecilik anlamında da birbirimize örnek olacak güzel çalışmalarımız var” diye konuştu.

Sumgayıt şehri Belediye Başkanvekili Orhan Adıgözelzade ise Samsun hakkında çok güzel düşüncelere sahip olduklarını belirterek “Coğrafi anlamda Samsun’un ne kadar güzel bir şehir olduğuna tanıklık ettik. Burada bulunmaktan çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.