Başkan Togar'dan Arkeoloji Vadisi'ne davet!

Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi yerli yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldi. 

Haberlinki
Haberlinki
21 Haziran 2018 Perşembe 17:20
Başkan Togar'dan Arkeoloji Vadisi'ne davet!

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bulunan tarihi M.Ö. 10 bin ile 60 bin yıllarına dayanan Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi Tekkeköy Belediyesinin yürütmüş olduğu projeler ve çalışmalar ile dünyaya açıldı. Her yıl yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilen mağaralar ilgi odağı olmaya ve dünyanın dört bir yanından yerli yabancı turist çekmeye devam ediyor. 



En eski yerleşkelerden birisi Tekkeköy Mağaraları 
Tekkeköy Mağaraları’na ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tekkeköy Mağaraları Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi olmanın yanında yeryüzündeki en eski yerleşkeler sıralamasında yer almaktadır. Tarihi insanlık tarihi kadar eskilere dayanan bu alanın turizme kazandırılması için çok önemli çalışmalar yürüttük. Şimdi de alanda bulunan mağaralara çıkan ahşap yürüyüş panel çıkış yolları ve seyir terasları gibi yeni çalışmalar için projelerimizi hazırladık. Yakında bu çalışmalara başlamayı hedefliyoruz” dedi. 



Tarih ve doğanın eşsiz güzellikleri Arkeoloji Vadisi’nde 
Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi’nin tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındırdığını söyleyen Başkan Togar, “Bu alan tarihi yapısının yanında iki dere arasında yeşillikleri ve doğal yapısıyla da insanları kendine hayran bırakıyor. Bu tarihi alanı gezip görmeye gelen insanlar aynı zamanda burada vakit geçirip mesire alanında piknik yapabiliyorlar. Yine önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak olan tesislerimiz buraya gelen misafirlerimize eşsiz damak tatları sunacak” şeklinde konuştu. 

Togar: “Herkesi bu eşsiz alanı görmeye davet ediyorum” 
Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi’nin eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri bünyesinde barındırdığını Söyleyen Togar, “Arkeoloji Vadimiz gerçekten çok güzel ve özel bir yer. Tarih ve doğanın güzellikleri arasında Türkiye’nin ilk ve tek imitasyon müzesi, Ekolojik Ahşap Oyuncak Müzesi, mesire alanı, tesisleri, dönemi anlatan heykeller ve daha bir çok farklı done ile Arkeoloji Vadimiz yerli yabancı ziyaretçilerini bekliyor. Her geçen gün artan ziyaretçi sayısının bu yıl ikiye katlayacağını tahmin ediyoruz. Tarihi insanlık tarihi kadar eskilere dayanan Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadimizi gezip görmeye herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 21.06.2018 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.