"Bayram namazlarını cenaze namazlarına dönüştürmeyelim"

Kurban Bayramı öncesi sürücüleri uyaran Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, güzel bir bayram geçirmek için sürücülerin trafik kurallarına uyması gerektiğini söyledi.

28 Ağustos 2017 Pazartesi 13:30
"Bayram namazlarını cenaze namazlarına dönüştürmeyelim"

Bayram öncesi yollar hareketlendi, vatandaşlar bayramlarını geçirmek üzere yollara koyuldu. Özellikle bayramda memleketlerine gitmek isteyen bazı vatandaşlar yollarda trafik kazası geçirip hayatını kaybediyor. Bayramlarda trafik kazalarının arttığını belirten Kavuran, sürücüleri kazlara karşı uyardı.

"Geçen yıl 1 milyon 182 bin trafik kazası meydana geldi"
Türkiye'de her 30 saniyede bir trafik kazası meydana geldiğini belirten Dursun Kavuran, "Her gün ortalama 20-25 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Yaz tatillerinde ve bayramlarda can kaybı daha fazla oluyor. Geçen yıl 1 milyon 182 bin trafik kazasında, 7 bin 300 kişi hayatını kaybetmiş, 307 bin 619 kişi yaralanmış bir kısmı da sakat kalmış. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 4 bine yakın trafik kazası meydana gelmiş, 103 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 bine yakın vatandaşımız yaralanmış veya sakat kalmıştır. Trafik kazalarının yüzde 96'sı insan unsurundan meydana geliyor. Bunların hepsi trafik kurallarına uymamaktan kaynaklanıyor. Mutlaka trafik kurallarına uymamız gerekiyor. İçişleri Bakanlığımızın dediği gibi, 'frene, kendimize değil, kurallara güvenelim'. Bayramlar bizim en sevinçli en güzel günlerimizdir. Bu bayramda herkes eşini dostunu ziyarete gidiyor. Mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanalım. Araçların yüzde 75 tek kişiyle hareket ediyor. Araçların bakımını yapalım. Hız limitlerine uyalım. Kazaların yüzde 69'u aşırı hızdan meydana geliyor. Emniyet kemerini takalım. Emniyet kemeri kazalarda yüzde 70 ölümü azaltıyor. Telefon kullanmayalım. Trafik işaretlerine uyalım. Acele etmeden ölüme gitmeden bir bayram geçirmeyi diliyorum. Bayram namazlarımızı cenaze namazlarımıza dönüştürmeyelim" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.