Benimle 10 dakika okur musun?

Samsun Maarif Hareketi kapsamında okuma alışkanlığı kazanmak için İlkadım Atatürk Ortaokulu öğrencileri “Benimle 10 dakika okur musun?” etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Başkan Tok ve esnaf destek verdi.

29 Aralık 2017 Cuma 12:57
Benimle 10 dakika okur musun?

Yabancılar Çarşısındaki açık alanda gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu, Yabancılar Çarşısı Dernek Başkanı Ali Akyüz, Samsun Yabancılar Çarşısı Kırtasiyeciler ve Oyuncakçılar Odası Başkanı Olcay İnanç, Atatürk Ortaokulu Müdürü Rasim Nerse’nin yanı sıra çok sayıda esnaf ve öğrencilerin kitap okumasıyla birlikte gerçekleşti.

Samsun Maarif Hareketi kapsamında okuma alışkanlığı kazandırmak, okuma kültürünü toplumun her kademesine yaymak ve özellikle okuma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla değişik okuma projelerine imza atan Atatürk Ortaokulu öğrencileri Cumhuriyet Meydanı’ndan sonra şimdi de Yabancılar Çarşısında “Benimle 10 dakika okur musun?” etkinliği düzenledi.  

Etkinlik öncesi konuşan Atatürk Ortaokulu Müdürü Rasim Nerse, “Biz eğitimciler çocuklarımızın ve gençlerimizin berrak, temiz beyinlerini okuma sevgisi, bilim, sanat ve edebiyatla; vatan ve millet sevgisiyle dolduramazsak, onları aydınlatamazsak kötü niyetli topluluklar, kötü niyetli düşünceler emellerine ulaşır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz bizim için çok kıymetli. Etkinliğimize belediye başkanımızı davet ettik. Kendisi İlkadım ilçesinin modern gelişimine çok büyük katkıları olan Sayın başkanımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine de çok fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü davet ettik. Yaptığımız bütün çalışmalarımızda desteğini bizden esirgemeyen müdürümüz gelecek nesiller adına yine yanımızda oluşundan çok mutluyuz” dedi.

Daha önce Cumhuriyet Meydanı’nda “Ağaç ve Halka” koreografisi ile okuma etkinliğini gerçekleştiren Atatürk Ortaokulu öğrencileri, bu sefer de Yabancılar çarşısında “V” şeklinde kitaplarını okudular. Öğrencilerin neden ‘V’ şeklinde okuduklarına açıklık getiren Türkçe Öğretmeni Nevin Fener, “Cumhuriyet Meydanın da ağaç ve halka motifi yaparak kitap okumuştuk. Birlikte okuyarak büyüyoruz mesajını verdik. Şimdi de ‘V’ harfiyle ağaç ve halka motifini sıkıca kucaklayıp, okuyarak çoğalıyoruz, bütünleşiyoruz mesajını vermeye çalıştık. Bundan sonra Samsun ilimizin değişik meydanlarında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedefimiz çocuklarımıza dediğimiz gibi ufkumuzu geniş tutarak okulumuz, velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte İstanbul’un Yenikapı Meydanı’nda büyük farklı kitlelerin katılımıyla ‘Benimle 10 dakika okur musun?’ diyebilmek” diye konuştu.

Etkinliğe kitap okuyarak destek olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Kitap, fertlerin ve milletin hayatını değiştiren, yenileyen ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan birisidir. Yüce Allah’ın peygamberimize ilk emri ‘oku’dur. Her bilgi okumakla öğrenilmektedir. Okumak, çocuk ve gençlerimizi okumaya alıştırmak, en büyük görevlerimizdendir. Özellikle çocukluktan itibaren kazandırılması gereken okuma alışanlığı çok önemlidir. Hayatı anlamamıza yardımcı olan kitaplara karşı çocukların sevgisini arttırmak, onları kitapla tanıştırmak, kitapların renkli ve sıcak dünyasını çocuklarımıza sunmak, okuyan bir nesil yetiştirmek sosyal ve kültürel belediyeciliğimizin anlayışıdır” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 29.12.2017 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.