CHP Samsun İsrail'in katliamını lanetledi!

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, "Binlerce masum Filistinli'nin yaralandığı, 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz" dedi

Haberlinki
Haberlinki
16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:19
CHP Samsun İsrail'in katliamını lanetledi!

ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilere yönelik katliamına CHP Samsun İl Başkanlığı sessiz kalmadı.

CHP Samsun İl Başkanı Kundak, Filistinli masumların yaşadığı insani dramı dile getirerek, "Biliyorsunuz ki önceki gün Filistin'de büyük bir facia ve katliam yaşandı. Filistin'de yaşananlar büyük bir katliam, bir insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistinli'nin yaralandığı, 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorununun çözümsüzlüğüdür. Başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail'in gaddar tutumudur.Filistin sorunu çözülmeden Orta Doğu'da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine, masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD ve İsrail'in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmamaktadır. Filistin halkının yaşadığı insani dram devam ediyor. AK Parti'nin yıllardır uyguladığı politikanın İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisi olmamaktadır. Bugün Türkiye olarak Filistin halkı ile dayanışmamızı en güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz. İsrail, Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerini genişlettiği müddetçe uluslararası planda tecrit edilmelidir. Bir kere daha ABD ve İsrail'i güçlü bir şekilde kınıyor. Hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

Haber: Merve İLHAN

Son Güncelleme: 16.05.2018 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.