Çiftçilere 28 ton katı organik gübre dağıtıldı

SAMSUN’UN YAKAKENT İLÇESİNDE ÇİFTÇİLERE 28 TON KATI ORGANİK GÜBRE DAĞITILDI.

01 Haziran 2023 Perşembe 15:54
Çiftçilere 28 ton katı organik gübre dağıtıldı

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Yakakent ilçesinde çiftçilere 28 ton katı organik gübre dağıtıldı.

Karadeniz’in gıda ambarı Samsun’da çiftçilerin desteklenmesi çerçevesinde gübre dağıtımları devam ediyor. Son olarak Yakakent’te 23 üreticiye dekar başına yaklaşık 50 kg olmak üzere toplamda 28 ton katı organik gübre dağıtıldı. Proje ile Yakakent çiftçisine 296 bin 800 TL girdi temini sağlanması bekleniyor.

Programda konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, “Proje çerçevesinde bugün burada, Büyükkırık ve Sarıgöl Mahallelerimizdeki 582 dekar alanda Kavılca buğday yetiştiriciliği yapan 23 üreticimize dekar başına yaklaşık 50 kg olmak üzere toplamda 28 ton katı organik gübre dağıtılacak. Bu proje ile Yakakent çiftçisine 296 bin 800 TL girdi temini sağlanması beklenmektedir. Uyguladığımız tüm bu projeler; doğal kaynakların sürdürebilirliğini sağlamak, insan hayvan ve bitki sağlığını korumak, toprağın fiziksel kimyasal ve biyolojik yapısını koruyup geliştirmek, tüketiciye kaliteli ve güvenilir ürünler sunmak, üreticilere yeterli ve güvenilir gelir temin etmek, üretici örgütlenmesini ve sözleşmeli tarım uygulamalarını teşvik etmek açısından oldukça önem arz etmektedir” dedi.

Organik tarıma teşvik etmek için çalışmaların devam ettiğini de ifade eden Kırmacı, “Tüm bu maksatlar istikâmetinde; doğaya dost üretim metodu olan organik tarımın teşviki, yaygınlaştırılması ve desteklenmesini bakanlığımız olarak oldukça önemsediğimizi belirterek, bugün dağıtımını yaptığımız organik materyalin üreticilerimize, ilimiz ve Türkiye tarımına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.