“Dansın 4 rengi” Samsun’da

Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları “Dansın 4 Rengi” balesiyle tekrar sahne alıyor.

12 Ocak 2018 Cuma 11:15
“Dansın 4 rengi” Samsun’da

Haber Linki – Yarın sahne alacak olan ve 4 bölümden oluşan eser, insan doğasına ait farklı konuları, çeşitli müzik türlerini kullanarak anlatıyor.

Dört rengin bir arada olduğu, her bölüm için ayrı koreografi ve müziğin kullanıldığı ‘Dansın 4 Rengi’ balesi 13 Ocak 2017 Cumartesi saat 20.00’de Aygın gün sahnesi’nde Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. 6 koreografın çalışmalarıyla sahneye koyulan eser “Paso A Paso”, “İç-İn”,“Rondo Ala Turka” ve“Danzon”bölümlerinden oluşmakta.

Toplam 3 perdeden oluşan yılın ilk bale gösterisinin konusu ise, Özlem Özdemir ve Zeynep Bengier’in koreograflığını yaptığı Paso A Paso bölümünde, Von Magnet’in Flamenko müzikleri eşliğinde, kadın-erkek ilişkilerindeki duyguları temel alan bir konu işlenecek. Dekor tasarımı Filiz Dinç tarafından yapılan bölümün ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından yapılacak. Rondo Ala Turka bölümünde, klasisizm ve modernizm arasındaki gitgeller, bir bale kumpanyasındaki tatlı çekişmeleri hicivsel olarak anlatılmaktadır. Koreograflığını Beyhan Murphy’nin yaptığı Rondo Ala Turca bölümünde W. A. Mozart’ın müzikleri kullanılmıştır. Dekor, kostüm ve ışık tasarımı da Beyhan Murphy tarafından yapılmıştır.

İç-İn bölümünde de dansçıların iç dünyalarını yansıtan bir koreografi kullanılmış olup, temelde insan doğasının çekişmeleri, acıları, sevinçleri, kıskançlıkları ve hüznü anlatılan bir bölüm sahneye konulmuştur. M. Glinka, M. Marais ve J. Back’ın müziklerinin kullanıldığı eserin koreografisi Berk Sarıbay’a aittir. Kostüm tasarımı Berk Sarıbay, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından yapılmış olup video prodüksiyon RahşanÇiğdem İnanve Murat Turgut’a, ses düzenleme Metin Kahyaoğlu’na aittir.

Danzon bölümünde, aşkın, gücün, tutkunun rengi kırmızının ve asaletin rengi siyahın uyumu salsa müzikleriyle harmanlanarak sahnelenmiş olup, Arturo Marquez’in müziklerinin kullanıldığı bölümün koreografisini G. Armağan Davran ve A. Volkan Ersoy yapmıştır. Dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Gülay Korkut, ışık tasarımı Fuat Gök, video prodüksiyon Murat Turgut’a aittir.

Renkli sahnelerin yer aldığı eser sezon Ocak ve Şubat ayları boyunca gösterimde olacaktır. Biletler Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletiva.com adresinden temin edilebilir. SAMDOB gişe hafta içi 10.00 - 18.00 saatleri arasında ve temsil günleri oyun başlama saatine kadar açıktır.

Son Güncelleme: 12.01.2018 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.