Emniyet Müdürü Yavuz: “Yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olunmalı”

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun’da görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, havalimanı ve tramvay istasyonları gibi önemli yerlerde yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. 

08 Şubat 2018 Perşembe 12:00
Emniyet Müdürü Yavuz: “Yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olunmalı”

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, il genelinde görev yapan 2 bin 984 özel güvenlik görevlisine eğitim verimleşe başlandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, temel hak ve hürriyetlerin korunması ve kolluk hizmetlerinin tamamlayıcısı olan özel güvenlik hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik eğitim programı düzenledi. AFAD işbirliğiyle düzenlenen programa katılan özel güvenlik görevlilerine, Ankara Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına bağlı 2 polis müfettişi ve AFAD görevlileri tarafından eğitim semineri verildi.

Programda konuşan Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Özel güvenlik görevlisi, 5188 sayılı Kanun kapsamında özel koruma ve güvenlik hizmetini yerine getirmek amacıyla istihdam edilen kişiyi ifade eder. Özel güvenlik görevlisinin amacı, görevli oldukları yerde kamu düzeninin korunması, yardım isteyenlere yardım edilmesi ve suçu önlemektir. Yani suç ve suçlularla mücadeledir. İlimizde 9 özel güvenlik şirketi, 4 özel güvenlik eğitim kurumu, 2 alarm izleme merkezi, 1041 özel güvenlik izni verilen yer, 1 kişi koruması ve 2 bin 984 faal çalışan özel güvenlik görevlimiz vardır. Toplamda ise 28 bin 953 özel güvenlik sertifikası almış vatandaşımız ile 15 bin 796 özel güvenlik kimlik kartı verilen vatandaşımız bulunmaktadır” dedi. 

Yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olunmalı”
Özel güvenlik görevlilerinin yabancı uyruklu şahıslar üzerinde dikkatli olmaları gerektiğini de dile getiren Yavuz, “Güvenlik güçlerimizce terör örgütlerine yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlar sonrası terör örgütleri mensuplarının, metropol şehirlerimizde sansasyonel, silahlı, bombalı ve fedai tarzı eylem içerisinde oldukları malumlarınızdır. Bu bağlamda ülkemizde bulunan ve eylem yapmak amacıyla yasa dışı yollarla yurt dışından ülkemize giren yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olunması zorunluluğu hasıl olmuştur. Günümüzde bu sorumluluk daha da artmıştır. Bu hassas durum değerlendirildiğinde terör örgütlerinin sürekli yeni eylemsel taktik geliştirdikleri, tedbir alınmamış ve ya zayıf noktaları gözlemledikleri tespit edilmiştir. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları alışveriş merkezleri, havalimanları, tramvay veya hafif raylı sistem istasyonları, kamu kurum ve kuruluşları ile önemli tesislerde görev yapan güvenlik görevlilerinin yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olması, üzerinde bulunan eşya, araç ve buna benzer malzemelerin titizlikle güvenlik cihazlarından geçirmesi önem arz etmektedir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.