Mesleki eğitimde Karadeniz'in parlayan yıldızı: Darüşşifa!

Dünyanın yükselen değeri, uygulamaya dayalı eğitimin Karadeniz’de önde gelen temsilcisi olan Özel Samsun Darüşşifa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, lise eğitiminden fazlasını bünyesinde barındırarak öğrencilerini hayata hazırlamaya ve onların geleceğe güvenle bakabilen bireyler olabilmesi için tüm olanaklarını seferber ederek, ayrıca ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya hizmet ediyor

Haberlinki
Haberlinki
13 Ağustos 2018 Pazartesi 10:25

HEDEFİNİ BELİRLEYENLERİN ADRESİ, DARÜŞŞİFA

Öğrencilerine, erken yaşta aldığı mesleki eğitimle iş hayatına yaşıtlarından onlarca adım önde başlamayı, üretkenliğini geliştirmeyi ve çağın meslek alanlarıyla tanışıp fikir edinme olanaklarını sunan Özel Samsun Darüşşifa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, teorik eğitimin yanında pratik eğitimi de sisteminde harmanlayarak sunuyor.

Mesleki eğitimlerinin yanında çeşitli proje ve yarışmalara da dahil olan öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirerek ufuklarını açarak, üretkenliklerini zenginleştiriyorlar.

MODERN ÇAĞIN ALTIN MESLEKLERİ: HAVACILIK VE SAĞLIK

HAVACILIK

Bu alan; uçak ve diğer hava araçlarının bakım, onarım, servis ve montaj işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla DARÜŞŞİFA - OMÜ UZAYTEM işbirliğiyle kurulmuştur. Bu alandan mezun olan öğrenciler uçak fabrikaları, uçak fabrikalarının eğitim ve montaj hattı, askeri hava ikmal bakım merkezleri, sivil uçak bakım merkezleri, hava limanları, hava yolu şirketleri ve uçak bakım-onarım atölyelerinin her birinde cinsiyet ayrımı gözetilmeden istihdam edilmektedir.

SAĞLIK

Bu alanda ise başta Sağlık Bakanlığı, üniversiteler, kamu kurumları ve tüzel kişiliklere bağlı sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşların ilgili birimlerinde istihdam edilmek üzere bu kurumların personel ihtiyacına cevap verecek nitelikte sağlık personeli yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bu programlarda; sağlıklı bireyin yaşam kalitesini artırmaya yönelik koruyucu sağlık hizmetleri veren, hastalık hâlinde bireylere teşhis ve tedavi ile rehabilite edici sağlık hizmetleri veren bireylerin yetiştirilmesine yönelik eğitim ve öğretim hizmeti verilmektedir.

BURS İMKANI

Özel Samsun Darüşşifa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerine devlet tarafından koşulsuz tanınan maddi eğitim desteğinin yanında kurumun bünyesinde de burs kontenjanından yararlanma fırsatı sunulmaktadır.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Özel Samsun Darüşşifa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, geleceğin bireylerinde sevgi, saygı, hoşgörü, dürüstlük, merhamet, sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma, alçakgönüllülük, misafirperverlik ve en önemlisi vatanseverlik gibi değerlerin öğretilip benimsetilerek bu değerleri kişiliklerinde bütünleştirmeyi hedefleyen bir eğitim anlayışıyla yoluna devam ediyor.

SOSYAL – KÜLTÜREL – MESLEKİ – SPORTİF AKTİVİTELER

Değerler eğitimini tamamlayıcı zengin etkinlik alanlarıyla öğrencilerin yeteneklerini sergileyerek kendilerini gösterebileceği, geliştirebileceği; işbirliği ve dayanışma ilkesiyle birlik beraberlik duygularını perçinleyerek hedeflenen örnek birey olma yolunda rahatça ilerleyebileceği tüm olanaklar sunuluyor.

TAMAMLAYICI HİZMETLER

• Birebir ve grup çalışmasına dayalı takviye ders ve etütler

• Mesleki yabancı dil eğitimi

• Okul ders kitaplarına ek olarak yardımcı yayın ve kaynaklar

• Zengin kütüphane arşivi

• Tam donanımlı rehberlik hizmeti

• Rahat ve güvenli ulaşım imkânı

• Hijyenik koşullarda sağlanan sağlıklı beslenme hizmeti

İletişim

Adres: Derecik Mah. Anadolu Bulvarı 751. Sok No:1 İlkadım/SAMSUN

Telefon: 0 (362) 465 56 53

www.darussifaokullari.com

www.facebook.com/samsundarussifa

Son Güncelleme: 13.08.2018 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.