Mevsimsel depresyon nedir

Sabah uyanmak istemiyor ve çabuk sinirleniyorsanız mevsimsel depresyona girmiş olabilirsiniz.

09 Eylül 2017 Cumartesi 10:43
Mevsimsel depresyon nedir

Son yıllarda ekolojik dengenin bozulması sonucu güneş ışınlarının azalmasıyla mevsimsel geçişlerde depresif duygularda artış yaşandı. Aşağıdaki belirtileri yaşıyorsanız siz de mevsimsel depresyonda olabilirsiniz:

- Sabah uyanmakta güçlük çekme, 
- Yataktan kalkmak istememe, 
- Karamsarlık
- Cinsel enerjide azalma
- Çabuk sinirlenme

EYLÜL VE EKİM AYLARI EN DEPRESİF AYLAR

Uzmanlara göre Eylül ve Ekim ayları mevsimsel depresyonun en çok yaşandığı aylar olarak karşımıza çıkıyor.

Mevsim geçişlerinde, tabiattaki değişikliklerin biyolojik olarak bıraktığı etki ile sinir sistemi, hormonlar ve beyin kimyasında değişiklikler meydana geliyor. Psikiyatrik rahatsızlıkların çoğunda bahardan yaza geçerken ya da yazdan kışa geçerken depresyonda bir hareketlenme olur.

FİZİKSEL AKTİVİTEDE BULUNUN

Mevsimsel geçişlerden hafif etkilenmek için kişi kendisini iyi hissettiren faaliyetlerde bulunarak kendisini zinde tutmaya çalışılabilir. Haftada en az 2 ya da 3 gün yapılan 1 saatlik yürüyüş iyi gelecektir. Ayrıca düzenli uyku ve sosyal aktivite ile mevsim geçişlerini hafif etki ile atlatabilirsiniz.

BESİNLERLE STRESLE BAŞA ÇIKIN

Antioksidan içeren besinlerle strese karşı korunurken metabolizmanızı da hızlandırabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.