Öğrenciler ekmek israfını önleyecek

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı Samsun Maarif Hareketi kapsamında İlkadım Kubilay İlkokulu tarafından hazırlanan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin destekleriyle yürütülen proje ile öğrenciler ekmek israfı konusunda bilinçlendiriliyor.

09 Ocak 2018 Salı 15:28
Öğrenciler ekmek israfını önleyecek

Haber Linki – Kubilay İlkokulu çok amaçlı salonunda “Ekmek İsrafını Önleme” projesi tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım programında TMO Ziraat Mühendisi Derya Şahinler tarafından gerçekleştirilen sunumla,  öğrencilere ve velilere ekmeğin ihtiyaç duyulduğu kadar alınmasının ve doğru bir şekilde muhafazasının sağlanmasının önemi vurgulandı.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı tanıtım programında, ayrıca aşçılar tarafından hazırlanan bayat ekmekle yapılabilecek atıştırmalıklar anlatıldı.

Proje kapsamında bayat ekmek ile yapılan yemek tarifleri kitabı dağıtılarak bayat ekmeklerin nasıl değerlendirilmesi gerektiği anlatılıyor. Ayrıca ekmek israfına ilgi çekmek amacıyla yarışmalar düzenlenecek yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve velilere TMO tarafından ödüllendirme yapılacak.

2018 Haziran ayına kadar sürecek olan proje ile ekmek israfının önlenerek ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 09.01.2018 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.