Orta Karadeniz’de rekor sıcaklık bekleniyor

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Orta Karadeniz’in iç bölgelerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artarak, ekstrem sıcaklık değerlerine ulaşabileceği ve Eylül ayının en yüksek sıcaklık rekorlarının kırılabileceğinin tahmin edildiğini duyurdu. 

15 Eylül 2017 Cuma 08:38
Orta Karadeniz’de rekor sıcaklık bekleniyor

Meteoroloji Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden (BTUM) yapılan açıklamada, “Bölgemizin, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı ve hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” denildi.

Sıcaklık rekorları kırılabilir
Açıklamada şu bilgiler verildi: “Yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre; bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca bölgemizde yağış beklenmiyor. Bölge genelinde havanın açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının; yarından (15 Eylül Cuma) itibaren bölgemizin iç kesimlerinde Amasya, Tokat ve Çorum ile Kastamonu, Sinop ve Samsun’un iç kesimleri hissedilir derecede artarak, ekstrem sıcaklık değerlerine ulaşabileceği ve Eylül ayının en yüksek sıcaklık rekorlarının kırılabileceği tahmin ediliyor. Bölgemiz genelinde etkili olacak sıcak hava dalgasının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı başta sıcaklığa bağlı sağlık problemi yaşayanlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere, vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.