Saathane Meydanı projesinde son durum

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yapı İşleri Şube Müdürü Erdinç Çörekcioğlu, Samsun’da 509 yıllık Taşhan, Şifa Hamamı, Medrese Cami ve Süleyman Paşa Medresesi restorasyon işleri hakkında bilgi verdi.

13 Ocak 2018 Cumartesi 09:50
Saathane Meydanı projesinde son durum

Haber Linki – Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Saathane Meydanı’nda bulunan ve Osmanlı mimarisinin eserlerinden biri olan tarihi Taşhanın restore çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 40 yıldır toptancılara hizmet veren ve orijinalliği bozulan 509 yıllık eser, eski haline dönüştürülecek.

Restorasyon çalışmaların son durumları hakkında bilgi veren Vakıflar Bölge Müdürlüğü Yapı İşleri Şube Müdürü Erdinç Çörekcioğlu, “Saathane Meydanındaki Taşhan ve Medrese binası ile ilgili bakanlığımızdan keşif artışıyla ilgili onaylar an itibariyle sunulmuş olup, keşif artışları doğrultusunda restorasyon işlemlerine devam edeceğiz. Devam eden restorasyon işlerimizi Mart 2019 yılına kadar tamamını bitirmeyi planlıyoruz. 2018 yılı itibariyle de Alaçam Şadi Bey, Havza Kara Meşe köyü, Vezirköprü Karanar, 100.Yıl Bulvarı içerisinde bulunmuş olan Kurşunlu Camimiz, Vezirköprü Bedesten ve Tacettin Paşa Camisi proje ve onarımları 2018 yılı yatırım programı içerisinde yer almaktadır” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kira ve arsa satışlarından yaklaşık olarak 25 milyon TL gelir elde ettiğini ifade eden Çörekcioğlu, “2017 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak kira gelirimiz 12 milyon 786 bin TL olup, 10 milyon 200 bin TL civarında da Ayvacı, Çarşamba, Asarcık ilçelerindeki satışlardan elde edilen gelirler olmak üzere sadece kira ve arsa satışlarından yaklaşık 25 milyon TL civarında bir gelirimiz bulunmaktadır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.01.2018 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.