Samsun Bafra’da İŞKUR kuraları çekildi

Samsun’un Bafra ilçesinde İŞKUR destekli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 6 ay süre ile istihdam edilecek 74 kişi için kura çekimi yapıldı. 

27 Eylül 2017 Çarşamba 13:13
Samsun Bafra’da İŞKUR kuraları çekildi

Toplamda 725 kişinin başvurduğu kura çekimine 655 kişi katılmaya hak kazandı. İlçe merkezinde bulunan okullarda çalıştırılmak üzere 50, kırsal kesimde bulunan okullarda 24 kişi olmak üzere toplamda 74 kişiye 6 ay süre ile istihdam sağlayacak kura, Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Ertürk gözetiminde noter huzurunda herhangi bir şaibeye mahal vermeden yapıldı. Kura çekim töreninde salonu dolduran vatandaşlara hitaben konuşan Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, "Kuraya öncelikle dezavantajlı gruplarda olan işsiz kadınlar, 35 yaş üstü işsiz erkekler, gazi ve şehit yakınları, engelliler ve eski hükümlüler oluşturuyor. Noter huzurunda kuradan çıkanlar güvenlik taramasından geçecek. Buradan da elemeler olabilir. Daha önce Milli Eğitimde çalışanlar bu sene aynı kurumda çalışamazlar. Belediyeye, kaymakamlık ve müftülüğe başvurabilirler. Bu durumda arkadaşlarımız varsa şimdiden onları uyarıyorum" dedi.
Noter huzurunda yapılan kurada ismi çıkanlar sevinirken, ismi çıkmayanlar ise üzüntü yaşadı. Kurada isimleri çıkan ve güvenlik soruşturmasından sonra işe başlayacak olan vatandaşlar 09 Ekim 2017 tarihinde iş başı yapacaklar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.