Samsun'da 170 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Samsun’un Atakum ilçesinde belediye tarafından düzenlenen “4. Sünnet Şenliği”nde 170 çocuk erkekliğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı. 7 yaşındaki oğlu Yusuf Yiğit'i sünnet ettiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da ailelerin heyecanına ortak oldu. 

26 Ağustos 2017 Cumartesi 22:04
Samsun'da 170 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Smasun'un Atakum ilçe Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 170 çocuğa toplu sünnet töreni düzenledi. Daha önce sünnet ettirilen çocuklar aileleriyle birlikte Atakum Belediyesi önünde toplandı. Belediye önünden otobüslere bindirilen çocuklara sahil üzerinden şehir turu attırıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da çocukların olduğu üstü açık otobüse binerek hem çocuklarla ilgilendi hem de vatandaşları selamladı. Atakum Belediyesinden başlayan şehir turu ile Çakırlar Korusu'ndaki şölen alanında sona erdi. Halk oyunlarıyla başlayan sünnet şöleni açılış konuşmalarıyla devam etti.

Taşçı: “AK Parti belediyeleri sosyal belediyecilik anlayışında en üst seviyede hizmet veriyor”
Selamlama konuşması yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Belediyecilik sadece fiziki anlamda yatırım yapan bir belediyecilik değil. Belediyeciliğin diğer bir kolu da sosyal belediyecilik anlamında hizmet üretmek. Biz de bu sünnet şölenini düzenleyerek gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza değerli olduklarını hissettirmek istiyoruz. AK Parti belediyeleri sosyal belediyecilik anlayışında en üst seviyede hizmet veriyor. 170 çocuğumuz erkekliğe ilk adımını attı. Allah bu yavrularımızın ailelerine damatlıklarını da göstermeyi nasip eder inşallah" dedi.

Yılmaz: “Çocuklarımızın unutamayacağı bir gün”
Çocukların bu mutlu gününe şahit oldukları için mutlu olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bugün çocuklarımızın hayatları boyunca unutamayacağı bir gün. Onlara hayırlı gelecekler diliyorum. Allah’ım diğer mürüvvetlerini de ailelerine göstersin" diye konuştu.
Çocuklarla bir arada olmanın mutluluk verici olduğunu belirten AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, sünnet olan çocuklara ve ailelerine ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.

Karaaslan: “Çok farklı duygular içerisindeyim”
Çok farklı duygular içerisinde olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bugün oğlum Yiğit'in delikanlılığa ilk adımını attığı gün. Sünnetini 7-8 ay önce yaptırmıştık. Ama yoğun programımız dolayısıyla bir türlü fırsat bulamamıştık. Atakum Belediyesinin sünnet ilanını gazeteden gördüm. Hemen Başkanımız İshak Taşçı'yı aradım. 169 arkadaşı gibi o da bu duyguyu yaşasın istedik. Nasıl ki üzüntülerimiz paylaştıkça azalıyorsa sevinçlerimiz de artmakta" şeklinde konuştu.

Kaymak: “Atakum Belediyemizi tebrik ediyorum”
Birçok belediyenin ailelere yardımcı olmak adına toplu sünnet şölenleri yaptığını belirten Vali Osman Kaymak, "Bu sünnet şölenlerini çok anlamlı buluyorum. Bu çerçevede Atakum Belediyemizi tebrik ediyorum. Bugün burada 170 çocuğumuzu bir araya getirerek sünnet ettirdiler. Şüphesiz aileleri de tebrik ediyorum. Bugün onlar için de çok anlamlı bir gün. Allah onların acılarını göstermesin. İnşallah nice güzel günleri askerliği ve düğünlerini beraber görmeyi nasip eylesin” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sünnet olan çocuklara sünnet belgesi ve çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra çocuklar palyaçolarla, sihirbaz gösterileriyle ve müziklerle doyasıya eğlendi.

Son Güncelleme: 26.08.2017 22:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.