Samsun'da 1919 çocuk geleceğe yelken açacak

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yelken Spor Kulübünün ortaklaşa düzenlediği “1919 Öğrenci ile Yelken Açıyoruz Projesi”nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

01 Kasım 2017 Çarşamba 16:06
Samsun'da 1919 çocuk geleceğe yelken açacak

Samsun’da yelken sporunu çocuklara öğretmek ve su sporlarını sevdirmek amacıyla 1919 öğrenci ile yelken açıyoruz projesi bugün itibariyle hayata geçti. Samsun Yelken Kulübünde düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısında proje sonunda 1919 çocuğun yelken kullanması hedefleniyor.

Projenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun Yelken Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Batur, “Biz ilk günden beri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne destek vereceğimizi belirtmiştik. Bakıldığı zaman bizi zenginler kulübü olarak görebilirler. Ama öyle değil. Bizim, gençlik ve çocuklarımızla birlikte spor yapmak için çaba sarf ettiğimizin görülmesini istedik. Bize de fırsat verildi. Biz de 1919 çocuğu yelken ile tanıştırmak istedik. Bu projenin başarılı olmasını ve çocuklarımızın arasından milli yelkencileri çıkartmak istiyoruz” dedi.

Su sporlarına olan ilgiyi arttırmak zorunda olduklarının altını çizen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, “Belki de bugün ülkemizde bir ilk olacak projenin temelini atmaktayız. Ciddi bir proje içerisindeyiz. Birlikte bir şeyleri inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler 1919 diye bir sevda ile yola çıktık. Başka bir projede de 19 bin 919’umuz var. Bunu da 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinliklerinde açıklayacağız. Su sporlarına insanlar çok fazla rağbet göstermiyor. Bu konuda sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemize istiyoruz ki su sporlarıyla ilgili ciddi işler ve kazanımlar elde edelim. Bu proje inşallah bu başarılara katkı sağlar” diye konuştu.

Samsun’un yelken sporunda da söz sahibi olacağını belirten Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, “Bu projeye destek veren herkese teşekkür ederim. Bu tür çalışmalar kolay değil. Tek bir kurumun çalışması çok zor olabilir. Ama belli kurumların bir arada çalışmasıyla zorluklar çok daha kolay bir şekilde açılabilir. Milli Eğitim Müdürlüğü, Yelken Kulübü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine bu proje için teşekkür ediyorum. Küçük çocukların Karadeniz gibi bir yerde yelken sporu ile spora başlamalarının İleride çok anlamlı başarılar getireceğini inanıyorum. Karadeniz bu spor için çok önemli bir denizdir. Samsun sporda adını güreş ile duyurmuştu. İnşallah önümüzdeki yıllarda adını yelken sporu ile de duyuracaktır. Projede eğitim alacak çocuklarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından öğrencilere yelken simülatöründe ilk ders verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.