Samsun'da 300 kişilik insan zincirli 10 Kasım koreografisi

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 79. yılında özel 300 öğrenciden oluşan insan zinciri 1881-193? koreografisi büyük beğeni topladı.

10 Kasım 2017 Cuma 13:38
Samsun'da 300 kişilik insan zincirli 10 Kasım koreografisi

Bulvar AVM ve özel bir okulun işbirliği ile 10 Kasım’a özel koreografi hazırlanarak anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Bulvar AVM Meydan alanında yüzlerce öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 300 öğrencilerin bedenleri ile 1881-193? şeklinde oluşturdukları koreografi ziyaretçiler tarafından da ilgi ile takip edildi. Koreografi sonunda İzmir Marşı'nı seslendiren topluluk, uzun süre alkışlandı.

Yapılan koreografi hakkında bilgiler veren AVM Müdürü Gaye Özgün, “10 Kasım'a haftalardır hazırlanıyoruz. 300 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisiyle koreografinin başarılması için haftalardır provalar yapıyoruz. Meydan alanımızda bugüne özel çok anlamlı bir koreografi yaptık. Bu videoyu da sosyal medyada paylaştık ve büyük beğeni topladı. Bu çalışmaları yaparken zaman zaman duygulandık bazen de coşkulandık ama sonu bizi mutlu etti. Aynı zamanda meydan alanımızda Atatürk’ün ölümünden hemen sonra yayımlanan asıl gazetelerden oluşan çok güzel bir sergi de açtık. Tüm ziyaretçileri bu sergiyi ziyaret için AVM’mize bekliyoruz. Atamızı sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi.

10 Kasım Atatürk’ü anma ve Atatürk Haftası aynı zamanda bir sergi ile de taçlandırıldı. 10 Kasım 1938 tarihinden hemen sonra yayınlanan orijinal gazeteler ve Atatürk fotoğraflarından derlenen sergi saat 09.05’te açıldı. Bulvar AVM meydan alanında açılan sergi gün boyu ziyaret edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.