Samsun'da Atatürk'ü anma töreni düzenlendi

Samsun'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıl dönümü nedeniyle anma törenleri düzenlendi.

10 Kasım 2017 Cuma 10:26
Samsun'da Atatürk'ü anma töreni düzenlendi

10 Kasım dolayısıyla Anıtpark Atatürk Anıtı'nda anma töreni düzenlendi. Tören, Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın anıta çelenk sunumu ile başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu esnasında yoldan geçen vatandaşlar durarak, kamu ve özel sektör çalışanları iş yerlerinin kapısına ve balkonlarına çıkarak saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıt Şeref Defterini imzalayan Vali Kaymak, Atatürk'ü rahmet ve şükranla andı. Tören bitiminin ardından bir grup genç Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudular. 
Törene ayrıca; CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, adli ve mülki erkan, parti il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Anıtta düzenlenen programın ardından Atatürk Kültür Merkezi Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde 'Atatürk Fotoğrafları Sergisi' protokol tarafından gezildi. 

Son Güncelleme: 10.11.2017 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.