Samsun'da Azeri doktorun doberman sevdası

Samsun'da işyeri hekimliği yapan Azerbaycanlı Elgün Dadaşov, hobi olarak yetiştirdiği doberman cinsi köpekleri yurt dışına satıyor.

28 Ağustos 2017 Pazartesi 08:26
Samsun'da Azeri doktorun doberman sevdası

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Azerbaycanlı 32 yaşındaki Dr. Elgün Dadaşov, okulun ardından Samsun'a yerleşti. Bir özel hastanede doktorluk yaptıktan sonra işyeri hekimliği yapan Dadaşov, 16 yıldır Türkiye'de yaşıyor. 6 yıl önce hobi olarak doberman yetiştiriciliğine başlayan Dadaşov, yetiştirdiği köpekleri yurt dışı ve yurt içine satıyor. Üç yıldır şecereli doberman yetiştiren Dadaşov, yavruları 4 bin 500-5 bin lira arası bir fiyata satıyor. 7 damızlık köpeği ve yavruları bulunan Dadaşov, doberman yavrularını keçi sütü ile besliyor. Dobermanın Alman kökenli bir köpek olduğunu belirten Dadaşov, sahibine ve sevdiklerine zarar gelmediği sürece dobermanların kimseye saldırmadığını söyledi.

"Onların patronları tektir"
Hobi olarak doberman yetiştirdiğini belirten Elgün Dadaşov, "Dobermanlar en iyi alan ve yakın koruma köpekleri olarak geçerler. Sahiplerine çok bağlıdırlar. Sahip odaklı köpeklerdir. Tek sahip belirlerler. Diğer aile fertlerini de korur ve kollarlar ama özellikle bir kişiye daha çok itaat ederler. Onların patronları tektir. Eğer sahibine, kendisine ve sevdiklerine zarar gelmezse kimseye saldırmazlar. Ama gelirse de bir anda değişiyorlar açıkçası" dedi. 

6 yıldır doberman baktığını, 3 yıldır da şecereli doberman yetiştirdiğini belirten Dr. Dadaşov, "Şecereli doberman, ırkının tüm özelliklerini taşıyan dobermanlardır. 1,5 yıldır üretimini yapıyorum. Aynı zamanda da satışını yapıyorum. Almak isteyenler önceden rezervasyon yaptırıyor. Yavrularını 5 bin lira civarında satıyorum. Kıbrıs, Irak, Azerbaycan'a gönderdim. Almanya ve Belçika'dan isteyenler var. Öncelikle Türkiye'ye vermek istiyorum. 7 tane damızlık köpeğim var" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.