Samsun'da bal kabağından yapılan dünya küresi bulundu

Samsun’da bir öğretmenin bal kabağından yapmış olduğu yaklaşık 70 senelik "dünya haritası küresi", Ladik ilçesindeki Ambar Müzesinde sergileniyor.

30 Ocak 2018 Salı 16:20
Samsun'da bal kabağından yapılan dünya küresi bulundu

Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan Ambar Müzesinde birbirinden farklı geçmiş dönemlere ait yaklaşık 500 eser olduğunu belirten Ladik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Şahin Örnek, “Bu müzemizde bulunan en ilginç eserlerden birisi ilçemizdeki yıllar önce kapanan bir okulda kullanılan dünya haritası küresidir. Biz bu küreyi ilkokulumuz kapandığında tozlu rafların arasında bulduk. Depoda kaderine terk edilmiş vaziyetteydi. Zannediyoruz ki, o zamanlar böyle teknoloji olmadığı için, bir öğretmen öğrencileriyle birlikte bal kabağından bir küre hazırlamış. Ancak yaptığı eser hayret verici. Bir bal kabağına böylesine bir şekil vermek ve üzerine tüm devletleri çizmek büyük bir yetenek isteyen iş. Bu kürenin 60-70 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Biz zamanında öğretmenin öğrencilerine ders anlatmak için bulduğu yöntemle ürettiği küreyi, şimdi ilçemizdeki Ambar Müzesinde sergilemekteyiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.