Samsun'da bir kadın girişimci Kasap Gülten

Samsun'un Yakakent ilçesinde kasaplık yapan 3 çocuk annesi Kuzu, kısa sürede işlerini büyüterek dükkanının yanında et lokantası açtı.

05 Eylül 2017 Salı 14:22
Samsun'da bir kadın girişimci Kasap Gülten

Samsun'un Yakakent ilçesinde çevresindekilerin "Erkek işi, sen yapamazsın" demelerine aldırmadan kasap dükkanı açan 3 çocuk annesi Gülten Kuzu, kısa sürede işlerini büyütmeyi başardı.

Gülten Kuzu (42), eşinin işleri kötüye gidince kendisinin çalışmak için arayışlara girdiğini ve kasaplık yapmaya karar verdiğini söyledi.

Bu kararını yakın çevresinin onaylamadığını anlatan Kuzu, "Ancak inat ettim, yılmadım, iş yerini açtım. Önlüğü giyerek tezgahın arkasına geçtim. 'Kasaplık erkek işi, sen yapamazsın' dediler, şimdi bütün ev hanımları et ürünlerini benden alıyor. Çünkü ev hanımlarının ne şekilde et istediğini en iyi bilenlerdenim. Ona göre satış yapıyorum." dedi.

"Kadın isterse her şeyi yapar. Hırslandım ve yaptım." ifadelerini kullanan Kuzu, şunları kaydetti:

"Üç çocuğum var, ikisini üniversitede okutuyorum. Eşim de bana destek oluyor. İki kişiyi daha istihdam ediyorum. Müşteriler kasap kısmında da et evi kısmında da beni görmek istiyor. Kadın eli değdiği için tercih ediyorlar. Açtığım et evinin tasarımını tamamen kendim yaptım. Nasıl beğeniyorsam öyle yaptım. Benim beğenmediğimi gelen müşteriler de beğenmez düşüncesiyle en iyisini yapmaya çalışıyorum."

Müşterilerden Sevilay Aygül ise "Aldığım etler çok lezzetli. Eti ve kıymayı ne şekilde tüketeceğimizi soruyor. Ona göre et ve kıyma veriyor. Dolayısıyla daha lezzetli yemek yapıyoruz. Bu nedenle alışverişimi devamlı buradan yapıyorum. Telefon açıyorum, sipariş veriyorum. Her şeyden evvel bir kadın olarak da et evinde yaptığı yemekleri çok beğeniyorum." diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.09.2017 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2018-01-22 11:47:47

Gülten hanımı kutlarım.Kasaplık mesleği erkeklere mahsus değildir.Bayan isterse yapar.Bizim Karadenizin dağ köylerinde gözüpek bazı bayanlar küçükbaş hayvan kesip,temizleyebiliyor.Yani,para kazanmak ayıp değil.Mesleğide başarılar dilerim.