Samsun'da CHP’den 94. yıl kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı, CHP’nin 94. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. 

09 Eylül 2017 Cumartesi 13:30
Samsun'da CHP’den 94. yıl kutlaması

Atatürk Anıtı’ndaki program CHP çelenginin anıta bırakılması ile başladı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. CHP’nin Cumhuriyet'in koruyucusu ve bekçisi olduğunu belirten CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, “Nice 94 yıllara” dedi.

Tekin: “CHP’nin bilmediği tek şey, ‘domuzluktur’ onu da öğrenemeyecek“
CHP’nin 94 yıllık bir siyasi tecrübe olduğunun altını çizen CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, “CHP’nin 94. yıldönümü hepimize kutlu olsun. Bu 94 yıllık çınarın altında çok partiler geldi geçti. Birçoğu yok oldu ama CHP hep var oldu. CHP, Cumhuriyet'in, demokrasinin ve sosyal hayatın huzur ve laik bir yaşam biçimiyle gelecek nesillere aktarılacağının teminatıdır. Bu dev kuruluş, 94 yıllık tecrübeyi bünyesinde barındırırken, bilmediği tek şey, ‘domuzluktur’, domuzluğu da bundan sonra öğrenemeyecek, dürüst, karakterli bir şekilde gelecek nesillere Cumhuriyet'in varlığını aktaracaktır” diye konuştu.

CHP’nin kuruluşunun, İzmir’in kurtuluşu ile aynı güne denk geldiğini ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Bugün CHP’nin görkemli kuruluşunu kutlarken, ayrıca 1922 yılında İzmir’in de kurtuluş günü. İzmir’in kurtuluşu, ülkemizin tam bağımsızlığının ilan edildiği gündür. Savaşın bittiği gündür. Bize milli iradeyi kuranlar, devrimleri gerçekleştirenler, hukuku getirenler, bizi özgür ve demokratik bir ülkede yaşatmaya çalışanlara, yol verenlere ve Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. CHP'nin kuruluş yıldönümü kutlu olsun” şeklinde konuştu.Program, konuşmaların ardından çeşitli marşların söylenmesiyle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.