Samsun'da Halk oyunlarının markası, yeni döneme hazırlanıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Topluluğu, 2017-2018 kültür sanat yılı etkinliklerine hazırlanıyor.

09 Ekim 2017 Pazartesi 15:19
Samsun'da Halk oyunlarının markası, yeni döneme hazırlanıyor

Türkiye toplumunun binlerce yıllık eğlence kültürlerinin derlemesi olarak günümüze yansıyan halk oyunları, büyük ilgi görmeye devam ediyor. Yöresel halk oyunlarının gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla dansçılar yetiştiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Topluluğu, 2017-2018 kültür sanat yılı etkinliklerine hazırlanıyor.

Ulusal ve uluslararası halk dansları yarışmaları ve festivallerinde büyük başarılara imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Topluluğu, bugüne kadar yetiştirdiği ekip ve dansçılarla Türkiye’nin önde gelen markalarından biri oldu. Halk oyunları kurslarında binlerce öğrenci yetiştirip mezun eden topluluk, profesyonel dansçı öğrencilerini, devlet ve özel konservatuvarlarına gönderdi. 

Uluslararası organizasyonlarda ülkelerin milli ekipleriyle yarışan konservatuarın Türk Halk Oyunları Topluluğu, 2017-2018 kültür sanat yılına ilişkin öğrenci kayıtlarını tamamladı. Başta Samsun olmak üzere Kafkasya, Artvin, Trabzon, Gaziantep, İzmir ve Afyon yörelerinin halk oyunlarının öğretileceği kurslara 186 yeni öğrenci kaydedildi. Çalışmaların başladığı kurslarda performanslarıyla dikkat çeken minik, yıldız, gençler ve yetişkinler kategorilerindeki öğrenciler, büyük titizlik ve ciddiyetle eğitim görüyor. 
Kurslar ve çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Sanat Yönetmeni İzzet Kol, öğrencileri yoğun ve uzun bir çalışma döneminin beklediğini söyledi. Halk oyunlarının çok özel bir bölüm olduğunun altını çizen Kol, “Cumhuriyet tarihinin ilk belediye konservatuarı olan Samsun Büyükşehir Belediyesi konservatuvarı olarak, Türk halk oyunları bölümünde dansçı yetiştiriyoruz. Her branşa ve yöresel oyuna göre ekiplerimiz var. Bu dönem 186 yeni öğrenci aldık. Branşında uzman hocalarımız eşliğinde çalışmalara başladık. Öğrencilerimiz çok istekli ve öğrenmeye hevesli. Her birinin başarılı olacağına eminiz. Lakin çok çalışmaları gerekiyor. Biz de elimizden gelen bütün fedakârlığı ortaya koyarak onları hazırlayacağız” şeklinde konuştu. 

Ulusal ve uluslararası festival ve yarışmalarda ekiplerin Samsun’u temsil edip başarılara imza atacağını ifade eden İzzet Kol, “Her yıl düzenlenen halk oyunları yarışma ve festivalleri, şehirlerin tanıtımı için spor branşları kadar büyük önem taşıyor. Biz de dansçılarımızı bu bilinçle hazırlıyoruz. Geçmişte çok sayıda başarı elde ederek, konservatuvarımıza kupalar kazandırdık. Bundan sonra aynı ilkelerle çalışarak yeni başarılara imza atmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 09.10.2017 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.