Samsun'da kaldırım işgali vatandaşın tepkisini çekiyor

Samsun'da amacı yayaların geçişini kolaylaştırmak olan kaldırımlar, esnafların işgaline uğradı. Yasak olmasına rağmen kaldırımların önüne malzemeler konulurken, özellikle çay ocağı, kafeterya gibi işletmeler ise kaldırımları evin odası gibi masa ve sandalyelerle donatması vatandaşları adeta çileden çıkardı.

21 Ekim 2017 Cumartesi 13:51
Samsun'da kaldırım işgali vatandaşın tepkisini çekiyor

Samsun'un bazı sokak ve caddelerdeki kaldırımlar hem esnafların hem de sorumsuz sürücülerin araçlarını gelişi-güzel park etmesiyle işgal ediliyor. Vatandaşlar, asıl amacı yayaların geçişini kolaylaştırmak olan kaldırımların işgal edilmesi yüzünden yolda yürümek zorunda kalıyor. Samsun'un İlkadım İlçesi'nde caddelerde kafetaryaların ve çay ocakların en bol olduğu bölgelerde kaldırım ihlalleri daha çok görülüyor. Bu durumu abartan bazı esnaflar yasak olmasına rağmen kaldırımları evin odası gibi masa sandalyelerle donatıyor. Bazı ara sokaklar ise kafeteryalar tarafından kapatılıyor. Yine dükkanı olan bazı esnaflar ürünlerin bir kısmını kaldırıma teşhir için koyuyor. Bu nedenle vatandaşlar da çaresiz olarak yolda yürümek zorunda kalıyor.
Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, zaman zaman esnaflarla sık sık tartışmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar, kent estetiğine uymayan çirkin görüntülerden Samsun'un arındırılmasını istediklerini dile getirdi. Kaldırımların kamuya açık alan olduğunu ve usulüne uygun kullanılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, kente yakışmayan bu görüntülerden en çok engelli vatandaşların zarar gördüğünü de dile getirdi.

Kaynak:DHA

Son Güncelleme: 21.10.2017 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.