Samsun'da kuyumcular sezondan umduğunu bulamadı

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, 2 senedir düğün sezonunda bekledikleri alışverişi yapamadıklarını söyledi. 

26 Ağustos 2017 Cumartesi 21:57
Samsun'da kuyumcular sezondan umduğunu bulamadı

Samsun'da geçen sene 15 Temmuz kalkışması bu sene de Ramazan ayının düğün mevsimine denk gelmesi nedeniyle kuyumcuların beklediğini bulamadığını vurgulayan Salih Özman, “Kuyumcular olarak bu düğün sezonda beklediğimiz alışverişleri yapamadık. Geçen sene yaz ayında 15 Temmuz hadisesi yaşadık. Geçen sene o yüzden satışlarımız kötü gitti. Bu sezon ise yazın belli bir bölümünün Ramazan ayına denk gelmesi işlerimize olumsuz yansıdı. Eylül ayında istediğimiz alışverişleri bir nebze de olsa yaptık. Ama Ağustos ayında hiç iş yapamadık. Düğünü olan vatandaşlar, düğün için gerekli olan takıları almadı. Düğünde lira veya gram altın takacak olan davetliler de kuyumculara pek uğramadı. Davetliler 240 liraya çeyrek almak veya 140 liraya gram altın almak yerine, düğünlerde para takmayı tercih etti. Ekonominin iyiye gitmesine rağmen altın piyasasındaki bu durgunluğun sebebini biz, kuyumcular olarak bulamadık” dedi.
Bugün itibariyle gram altın 142 TL, çeyrek altın 234 TL, yarım altın 468 TL, tam altın 958 TL ve 22 ayar bileziğin gramı ise 130 TL’den alıcı buluyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.