Samsun'da minik öğrencilerden askerlere duygulandıran hediyeler

Samsun Bafra Kızılırmak Anaokulu öğrencileri; "Çocuk Kalbimle Askerime Uzanan Eller Projesi" kapsamında hazırladıkları yiyecek, tıraş köpüğü, kolonya gibi kişisel bakım malzemesi ve mektupları Hakkari Dağlıca'da vatani görevini yapan askerlere gönderdiler. 

22 Aralık 2017 Cuma 10:35
Samsun'da minik öğrencilerden askerlere duygulandıran hediyeler

Gönderilen kolilerde ayrıca; ana sınıfı öğrencilerinin dilinden yazılmış mektuplar, elleriyle yaptıkları sanat etkinlikleri, dayanıklı yiyecek malzemeleri (tatlı-tuzlu kurabiyeler) ve öz bakım gereçleri (atkı, eldiven, bere, iç çamaşırı, çorap, tıraş materyalleri) yer aldı. Okul öncesi öğrencilerin vatani değerler geliştirilmesi, okul ve aile iş birliği düzeyinin arttırılması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde zor koşullar altında vatani görevini yapan askerlere destek olunması amacıyla hazırlanan projeye minikler oldukça ilgi gösterdi. Minikler mutfağa girerek anneleriyle birlikte kurabiye ve kek yaptılar.



Minik Buğlem askerler için kurabiye yaptı 
3,5 yaşındaki Elif Buğlem Soyuğur isimli öğrencinin annesiyle birlikte kurabiye yaparken çekilen görüntüleri oldukça ilgi çekici. Askerler için kurabiye yaptığını belirten minik Elif, askerleri çok sevdiğini anlatıyor.

Minik öğrencinin kek üzerine yapıştırdığı not duygulandırdı
Bir başka öğrenci Elif Sena Yama'ın askerlere gönderdiği kek üzerine iliştirdiği not ise çok anlamlı cümlelerden oluşuyor. Notun başında, Hüseyin Nihal Atsız'ın Kahramanlık şiirinden, "Yırtıcılar az yaşar... Uzun sürmez doğanlık... Her ışığın ardında gizlidir bir karanlık. Adsız sansız olsa da, en büyük kahramanlık; Göz kırpmadan saldırıp bir daha dönmemektir" şiiri yer alıyor. 
Daha sonra kendi duyguları kekin üzerindeki nota annesine yazdıran Yaman, "Kahraman askerlerimiz oldukça huzurlu sofralar, gülen çocuklar var, iyi ki varsınız. En sevdiğimiz keki sizin için zevkle yaptık. Afiyet olsun" duygularını ekleyerek keki askerlere gönderdi.

Askerler için titiz bir hazırlık yapan diğer minik öğrenciler ise askerlere selam gönderdi.
İlk olarak Hakkari Dağlıca Karakoluna gönderilen sevgi kolileri daha sonra sırasıyla, Şırnak’ın İdil ilçesi Özbek Karakoluna, Van Merkez Hudut Tabur Komutanlığına, Tunceli Jandarma Alay Komutanlığına gönderilecek.

Son Güncelleme: 22.12.2017 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.