Samsun'da sivil polis yolcu gibi dolmuşa binip sürücüleri denetledi

 Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince “Toplu Taşıma Araçlarında Sivil Denetim” uygulaması yapıldı. 

28 Ağustos 2017 Pazartesi 14:52
Samsun'da sivil polis yolcu gibi dolmuşa binip sürücüleri denetledi

Samsun Liman Kavşağı’nda uygulama yapan trafik ekipleri, Atakum-Türk-İş ve Fakülte hattındaki dolmuş şoförleri üzerinde uygulama başlattı. Uygulamada bir sivil trafik polisi yolcu kılığında dolmuşa binerek, dolmuş şoförünün trafiğe aykırı davranışlarının olup olmadığını ve trafik kural ihlali yapıp yapmadığını denetledi. Dolmuş içerisinde yaklaşık 20 dakika boyunca şoförü izleyen sivil polis, durumu uygulama noktasındaki diğer ekiplere rapor etti.

Daha sonra kontrol noktasında durdurulan dolmuş şoförüne ekipler tarafından emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle, 95 TL para cezası uygulandı. Dolmuş şoförü ise kesilen cezaya tepki göstererek, “30 kilometre hızla gidiyoruz. Emniyet kemeri takmaya ne gerek var” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden Baş Polis Semavi Ay ise, “Her bayram olduğu gibi bu bayram öncesi de toplu taşıma araçlarında genel denetimlerimiz sürmektedir. Bugün de bir sivil arkadaşımız toplu taşıma aracına binerek araç şoförünü denetlemiştir. Arkadaşımız sürücüyü takip etmiş ancak herhangi bir kural ihlali görmediğinden yalnızca emniyet kemeri ihlali yaptığı için cezai işlem uygulanmıştır. Emniyet teşkilatı olarak bu tür uygulamalarımızı sadece bayram öncesi değil, diğer günlerde de yapıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.