Samsun'da vatandaşlar 30 Ağustos fener alayı düzenledi

Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi. 

31 Ağustos 2017 Perşembe 08:56
Samsun'da vatandaşlar 30 Ağustos fener alayı düzenledi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95'inci yıldönümü dolayısıyla bazı siyasi parti ve STK'lar tarafından İstiklal Caddesi üzerinde fener alayı yapıldı. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fener alayına Türk bayrakları ve meşalelerle katılan vatandaşlar, söylenen marşlara da eşlik ettiler.

DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Ağabağli Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na kadar sürdü. Grup, Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.
30 Ağustos’un temellerinin 19 Mayıs’ta atıldığını ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Bugün burada Cumhuriyet'in sahipleri ve Atatürk’e saygının en iyi şekilde yaşadığı toplulukla hep beraberiz. Bugün Cumhuriyet'i ağızlarına alamayanlar, Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ağızlarına alamayanlar, 30 Ağustos’lardan bahsedemeyenler bilsinler ki milyonlarca insan Cumhuriyet, Atatürk ve gelecek için hep beraberdir. 30 Ağustos, Samsun’un 19 Mayıs’ı ile başladı. 19 Mayıs’ın sonucu, 30 Ağustos'tu, Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı gündü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize, yurttaşlarımıza ve ordumuza 30 Ağustos’taki emanetiydi” dedi.
Fener Alayı açıklamaların ardından anıtta sonlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.