Samsun İlkadım’da din görevlileri buluşması

 Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Camii ve Din Görevlileri Buluşması” İlkadım Belediyesinin ev sahipliğinde Derebahçe Sosyal Tesislerinde yapıldı. 

27 Ekim 2017 Cuma 15:59
Samsun İlkadım’da din görevlileri buluşması

Tayini Kayseri’nin Melikgazi ilçesine çıkan İlkadım Müftüsü Yahya Polat’ın veda konuşması ile başlayan toplantıda görev süresi içerisinde çeşitli vesilelerle birçok kurum, kuruluş ve kişilerle temas halinde olduklarını belirterek helallik istedi. Polat, görev yaptığı süre içerisinde müftülük olarak her zaman yanlarında gördükleri İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür etti. 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerinin yanı sıra camilere yapılan çalışmalardan bahsetti. İlkadım ilçesi genelinde bulunan toplam 170 camiye hizmetleri olduğunu söyleyen Başkan Tok, “Belediye olarak ilçemizde bulunan her camimize destek oluyoruz. Camilerimizin gerek çevre düzenlemesini gerek abdest yerlerini yeniden inşa ediyor, camimiz eksikliklerini gideriyoruz. Bizler bu işi severek yapıyoruz” dedi.

“Külliyenin camisi Ramazan ayına yetiştirilecek”
Baruthane Mahallesi’nde yapımı devam eden cami ve külliye ile ilgili bilgiler veren Tok, 5 bin cemaat kapasiteli, 200 araçlık ve 2 bin kişilik çok amaçlı salonu olacak, eğitim, ibadet, dinlenme ve sosyal mekanları bulunacak Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesi olma özelliğine sahip olan projenin cami kısmının Ramazan ayına yetiştirileceğini açıkladı. 

“Caminin dört duvarına hapsolmamalısınız”
Din görevlilerinin sosyal yaşam içerisindeki önemine dikkat çeken İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz da, “İmamlarımız, dini görevlerinin yanı sıra toplumun da önder olarak kabul ettiği kimselerdir. Toplumla dinin kesişme noktasında son derece hayati ve saygın bir misyon ifa etmektedirler. Sizler, caminin dört duvarına hapsolmamalısınız. İmamlık, önüne düştüğü insanların sorumluluğunu omuzlarına yüklenendir. O makam vakar makamıdır. Arkasına duran insanlar, o makama çıkanla bir gönül kırıklığı içinde olmamalıdır. İmam, cemaatini yetiştirmeyi görev bilen insan demektir. İmam, mahalleye iyilik getiren insan olmalıdır” diye konuştu. 
Toplantı, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat’a verilen plaket ve hediyeler ile son buldu.
Buluşmaya ayrıca, eski Samsun Müftüsü İbrahim Acar, Diva-Sen İlçe Temsilcisi Ali Güven, Türk Diyanet Vakıf Sendikası Temsilcisi Kadir Danışmaz, yaklaşık 200 imam ve müezzin katıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.