Samsun-Kalın Demiryolu Hattının Modernizasyonu Projesi

Samsun’da Bulvar AVM meydanında, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından yürütülen, Ulaştırma Operasyonel Programı (UOP) bünyesinde gerçekleştirilen projelerin fotoğraflarından oluşan sergi, açıldı. 

24 Ağustos 2017 Perşembe 16:04
Samsun-Kalın Demiryolu Hattının Modernizasyonu Projesi

Bulvar Samsun AVM’de açılan sergide, toplamda 700 milyon avronun üzerinde yatırım yapılan üç büyük yapım projesine ilişkin fotoğraflar sergilendi. Samsunlular bu vesileyle, 378 kilometrelik Samsun-Kalın (Sivas) demiryolu hattının modernizasyonu,415 kilometrelik Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattının rehabilitasyonu ve sinyalizasyonu ile Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattının Köseköy-Gebze Kesiminin rehabilitasyonu ve yeniden inşası projelerine ilişkin doğa, insan ve teknoloji odaklı sanatsal fotoğrafları görebilme imkanı buldular. Ziyaretçiler sergide özel olarak hazırlanmış UOP Tanıtım Filmlerini de izledi.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattının Modernizasyonu Projesi
378 kilometrelik hatta 265 milyon Avro tutarında yatırım yapılıyor. Samsun - Kalın Demiryolu Hattı, Avrupa Birliği mali desteğiyle yenilenirken, 41 tarihi köprü de proje kapsamında onarılıyor. Yaklaşık 265 milyon euro bütçesiyle Avrupa Birliği’nin kendi sınırları dışında finanse ettiği en büyük meblağlı yapım projesi olma özelliğini taşıyan projede bin 350 kişi çalışacak. Kurtuluş Savaşı’nın iki simge şehri Samsun ve Sivas’ı birbirine bağlayan Samsun Kalın Demiryolu Hattı, 1932 yılında hizmet vermeye başlamıştı. Yani bu hat da tıpkı Irmak- Karabük-Zonguldak hattı gibi Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ulaştırma alanında hayata geçirdiği en büyük hayallerinden ve projelerinden biriydi. Toplam 378 kilometre uzunluğundaki bu hat, Ulaştırma Operasyonel Programı kapsamında Avrupa Birliği’nin mali desteğiyle 2015’te yenilenmeye başlandı.Sergi 29 Ağustos akşamına kadar, 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.