Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin UNESCO yolculuğu

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girebilmesi için büyük çaba gösteriyor. 

26 Ekim 2017 Perşembe 18:12
Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin UNESCO yolculuğu

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ndeki doğal hayatın korunması için büyük çaba harcadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kızılırmak Deltası’nda yer alan ve Türkiye’nin en çok kuş türüne ev sahipliği yapan Kuş Cenneti’nde yaptığımız çalışmalarda doğal hayata zarar vermemeyi, zarar veren unsurları ortadan kaldırmayı hedefledik. Bu kapsamda 300 civarı kaçak villanın yıkımını gerçekleştirdik. Burası UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde. Kalıcı listede yer alması için büyük çaba gösteriyoruz. Kuş Cenneti’ne dikkatleri çekmek için çeşitli turlar, foto safari ve bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Yaptığımız çalışmaların sonucunda bilinirlik arttı. Eskiden belki günde bir kişinin bile gelip ziyaret etmediği Kuş Cenneti şimdi Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden ziyaretçilerini ağırlıyor. Buraya gelen bu doğal güzelliklere hayran kalarak ayrılıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti için, deltanın tanıtımı, doğal hayatın korunması ve bitki ve hayvan türlerinin hayatlarını sürdüreb

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.