Samsun, Kudüs için yürüdü!

Samsun Milli İrade Platformu, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ve İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. 

Haberlinki
Haberlinki
18 Mayıs 2018 Cuma 17:28
Samsun, Kudüs için yürüdü!

Samsun Milli İrade Platformu "Zulme Lanet, Kudüs'e Destek" yürüyüşü düzenledi. Dev Türk bayrağının da açıldığı yürüyüşte yüzlerce vatandaş İsrail ve ABD'yi protesto etti. İstiklal Caddesi'nden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Samsun Milli İrade Platformu Sözcüsü Nejdet Güneysu Filistin ve Filistinlilerin asla yalnız olmadığını belirterek "Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. İşgalci Siyonist Terör Örgütü İsrail ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. Kim hangi kararı alırsa alsın "Kudüs İslamındır ve Kudüs bizimdir.Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ise ilk kıblemize, o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Burada ve tüm Türkiye'de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD'nin ve İsrail'in bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Zulme Lanet Kudüs'e Destek" yürüyüşüne Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, İlçe belediye başkanları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı. 

Haber: Merve İLHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.