Samsun OMÜ Ziraat Fakültesi altın çilek üretecek

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) - Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yusuf Demir, "Temel amacımız bölgeye hizmet eden, halkı ve çiftçi ile bütünleşebilen eğitim anlayışını benimsemektir. Bu amaçla eğitim kalitemizi yükseltmenin yanında araştırma ve uygulama kalitemizi yükselterek, hem çiftçimizin yanında hem de tüketicimizin hizmetinde olmayı hedefledik" dedi.

28 Eylül 2017 Perşembe 10:27
Samsun OMÜ Ziraat Fakültesi altın çilek üretecek

Samsun 3. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nda OMÜ Ziraat Fakültesi tarafından üretilen ürünlerin tanıtımı için stant açıldı. Üreticileri bilgilendiren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Demir, çiftçilere örnek olmak ve yol göstermek için artık araziye ineceklerini söyledi. 

Prof. Dr. Demir, Güney Amerika'da İnkalar tarafından And Dağları'nda yetiştirilen ve süper meyve olarak adlandırılan altın çileğin Karadeniz Bölgesi'nde yaygınlaştırılması için çalışma yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Karadeniz Bölgesi'nde alternatif ürün olarak altın çilek yetiştirilebilecek. Üniversitede yaptığımız araştırmada altın çilek yetiştiriciliğinde başarılı sonuçlar aldık. Artık altın çilek üretimi yapmaya başladık. Giresun ve Samsun'da yaklaşık 300 bin fide ürettik. Beklentimizin üzerinde oldukça başarılı sonuçlar aldık. Şimdi bütün Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Üreticileri bilgilendiriyoruz ve altın çileğin bölgemizde yetiştirilmesini yaygınlaştırıyoruz."
Altın çileğin en çok Mısır, Güney Afrika, Hindistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Peru, Şili, Arjantin ve Kolombiya'da yetiştirilerek ihraç edildiğini söyleyen Prof.Dr.Demir, "Pazar sıkıntısı olmadığı için çiftçilerimize gelir olarak da büyük katkı sağlar. Bunun için hem öğrencilerimiz hem de öğretim üyelerimizle sahaya ineceğiz. Öğrencilerimizin sahada öğrenmesini sağlamanın yanı sıra çiftçilerimize de üretim konusunda bilgi vereceğiz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.09.2017 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.