Samsun Ormanlara Yangın Önleme Projesi

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Akçay Orman İşletme Şefliği sorumluluk bölgesinde yangınlara müdahale için yol çalışmalarının yapıldığı bildirildi. 

02 Ekim 2017 Pazartesi 10:38
Samsun Ormanlara Yangın Önleme Projesi

Akçay Orman İşletme Şefliğince uygulanmakta olan Yangın Önleme Projesi (YARDOP) kapsamın da 2017 yılında 15 kilometrelik yol programının yoğun bir tempoda devam ettiği, yapılan yollar sayesinde kızılçam sahalarının üretime açılarak ülke ekonomisine katkı sağladığı belirtildi. Yapılan çalışmalarda kullanılan iş makinelerinin bir kısmının Orman İşletme Müdürlüğüne, bir kısmının ise ihale yoluyla verilen şirketlere ait olduğu öğrenildi. Yangınlara müdahalenin çok zor olduğu, yapılan yolların zaman tasarrufu sağlayarak daha kısa sürede müdahale imkanı sunduğu kaydedildi. 

Akçay Orman İşletme Şefi Hasan Açık, Orman İşletme Müdürlüğünün Müdür Meryem Burçin Irmak öncülüğünde çalışmaların devam ettiğini belirterek, bölgeye 350 tonluk 2 havuz inşa edildiğini, su kaynaklarına belli bir mesafede yapılan havuzlardan arazözlerin su alarak yangın olması durumunda kısa sürede intikallerinin sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Açık, arazözlerin yangınlara müdahalede kullanmak için Altınkaya Barajı’ndan da yararlandığını sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 02.10.2017 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.