Samsun Tekkeköy "Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu"na hazır

27-29 Ekim tarihleri arasında Samsun'un Tekkeköy ilçe Belediyesinin ev sahipliğinde Tekkeköy Belediyesi Kongre Salonunda gerçekleştirilecek olan Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu'nun genel sekreterliğini dünyaca ünlü arkeolojide otorite bir isim olan ve Oxford Üniversitesi Karadeniz Tarih Araştırmaları Merkezi Başkanı Pof. Dr. Gocha Tsetskhladze ile ülkemizde arkeolojide diğer bir otorite isim Prof. Dr. Sümer Atasoy birlikte yürütüyor. 

25 Ekim 2017 Çarşamba 16:04
Samsun Tekkeköy "Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu"na hazır

Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu Tekkeköy Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Oxford Üniversitesi (İngiltere), Oulu Üniversitesi (Finlandiya), Karadeniz Tarih Araştırmaları ve Çevre Platformu (KATAP) ile Amisos Yayın Birliği ortaklığında yapılacak. 

“Bölgedeki en büyük katılımlı sempozyum”
Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu hakkında bilgi veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Şimdiye kadar Samsun’da hatta bölgemizde düzenlenen en büyük katılımlı sempozyumu gerçekleştireceğiz. Tarihi ve arkeolojik konularda duayen isimlerin katılacağı sempozyumumuz Tekkeköy’ün var olan tarihi mirasını geçmişini tüm dünyaya tanıtmaya vesile olacaktır. Birçok bilinmeyenin ve yeni bilgilerin gün yüzüne çıkartılacağı sempozyumun sonuç bildirgesi bizim de yol hikayemiz olacak. Ayrıca ilçemizde yapmaya devam ettiğimiz ve düşündüğümüz projeler içinde bu çalışma önemli bir esin kaynağı olacaktır. 27 Ekim Cuma günü saat 10.00’da Belediyemiz Konferans Salonunda açılışı yapılacak olan bu dünya çapındaki organizasyonumuza tüm hemşehrilerimizi ve ilgilileri davet ediyorum” dedi.
Hazırlıkları tamamlanan Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu’nun açılışı 27 Ekim Cuma günü saat 10.00’da Tekkeköy Belediyesi Konferans Salonunda yapılacak ve Pazar günü şehrin ve ilçenin tarihi, turistlik ve müzelerinin gezilmesiyle son bulacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.