Samsun'un Atakum sahilinde dalgaların önünü kesmek için çalışma başlatıldı

 Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Atakum sahilindeki dev dalgaların sahillerimize ve insanlarımıza ulaşmasını engellemek için dolgu çalışmalarına başladık” dedi.

21 Ekim 2017 Cumartesi 15:44
Samsun'un Atakum sahilinde dalgaların önünü kesmek için çalışma başlatıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Atakum sahilinde yapılan yeni dolgu alanlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarıyla çalışmaların yapıldığı bölgede bir araya gelen Yurt, “Biz bu sahil düzenlemesini yapmadan önce, denizden gelen dalgaların binaların duvarlarını yaladığını görüyorduk. İnsanoğlu çok çabuk unutuyor. Yapılan tüm hizmetlerin hepsini unutmuş oluyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak biz, sahil düzenlemelerini bitirip geliştirdiğimiz gibi yıllarca arkasını denize dönen bir Samsun’u kurtarmak adına mücadele veriyoruz. Yaklaşık 40 kilometre uzunluğundaki bir sahil düzenlemesinin 20 kilometresini Samsunluya kazandırdık. Ben çocukluğumda çok iyi hatırlıyorum, yakınlarımızla denize girmek istediğimizde Sinop sınırına gidiyorduk. Fakat Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar sayesinde Samsun denizle buluştu ve denizle özleşti” diye konuştu. 

Samsun’un denizlerinde 7 tane Mavi Bayraklı plajın olduğunu hatırlatan Yurt, “İnsanlarımızın artık Sinop’a kadar gitmesine gerek kalmadı. Bugün de biz denizimizde oluşan dalgaların sahile ve insanlarımıza ulaşmasını kesmek adına bir dolgu çalışması başlattık. İnsanlarımızın suyla bağlantısını kesmemek adına dalgaları önlemek için büyük bir set yerine bu şekilde bir dolgu yapmayı uygun gördük. Ankara’dan gelen teknik heyetle birlikte bu alanda incelemeler yaptık. Bu olayları anlattık. Dev deniz dalgalarına karşı sahilde ne gibi çalışmalar yapabileceğimizi tartıştık. Yapılan incelemelerin ardından bu şekilde proje geliştirildi. Bu proje dalganın kıyıya olan tesirini kesmek ve sahilimizi korumak için yapılan bir projedir. Bu proje sahilleri yok etmek adına yapılmadı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.