Samsun'un Ladik ve Vezirköprü ilçeleri için sulama sistemi protokolü imzalandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile Ladik ve Vezirköprü ilçelerine 2 milyon 769 bin TL değerinde sulama sistemi yapılacak. 

06 Ekim 2017 Cuma 12:58
Samsun'un Ladik ve Vezirköprü ilçeleri için sulama sistemi protokolü imzalandı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ladik ve Vezirköprü’de yürütülecek olan “Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projeleri” için düzenlenen protokol Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce tarafından imzalanarak hayata geçirildi. 

“Samsun’un gelişimi için her türlü işbirliğine açığız”
İki kurum arasında imzalanan protokol ile birlikte Lâdik ve Vezirköprü’de önemli bir sulama ihtiyacının karşılanacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımız tarafından tüm köylerimizde çiftçilerimizin tarımsal ve hayvansal aktivitelerinde ihtiyaç duydukları altyapıyı sağlamalarını hedefleyen çalışmalarımız var. Alt yapı çalışmalarının yanında tarımsal ve hayvansal üretimin arttırılması için büyük çaba harcıyoruz. Ceviz, çilek, arı, saanen keçisi ve aklıma gelmeyen birçok kategoride üretimin arttırılması için çiftçilerimize destek olduk. Doğanca Mahallemizde Süt Toplam Tesisini açtık. Yine bu ölçekte yapılan kırsal kalkınma hamlelerinin en önemlilerinden birini de Lâdik ve Vezirköprü ilçemizde hayata geçireceğiz. Sulamanın efektif hale gelmesi, sulama alt yapısının etkin hale gelmesi gibi hedefler içeren projeye katkılarından dolayı DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkürlerimi iletiyorum. Çok iyi bir işbirliğimiz var. Samsun’umuzun gelişimi ve değişimi için her türlü işbirliğine açığız. Mesela şu anda bulunduğumuz Kızılırmak DeltaKuş Cenneti’ndeki alt yapı projelerinde, manda yetiştiriciliği ve manda sütünün değerlendirilmesi, toplanması ve muhafaza edilmesi konularındaki katkıları tartışılmaz. Kendilerine ilimize yapılan yatırımlara verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Proje kapsamında bin 422 metre kapalı sistem sulama hattı, 8 bin 738 metre sulama borusu hattı, 6 bin 100 metre trapez kanal, 500 metre dik kanal, 40 adet yol geçişi ve 32 adet tarla prizi yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.