Samsun'un Tekkeköy ilçe Belediyesi bir aileyi sıcak yuvaya kavuşturdu

Samsun'un Tekkeköy ilçe Belediyesi, barakada yaşam mücadelesi veren bir aileye prefabrik ev yaparak sıcak yuvaya kavuşturdu. 

12 Aralık 2017 Salı 16:40
Samsun'un Tekkeköy ilçe Belediyesi bir aileyi sıcak yuvaya kavuşturdu

Samsun'un Tekkeköy Belediyesi sosyal belediyecilik anlamındaki örnek çalışmaların yanında oturulamayacak durumdaki evlerin yerine prefabrik ve konteyner evler yaparak ailelere sıcacık yaşanabilir mekanlar kazandırıyor. Bu kapsamda Tekkeköy Belediyesi zor şartlar içerisinde hayatlarını sürdürmeye çalışan bir aileyi daha sıcacık bir yuvaya kavuşturdu. 

Yediden yetmişe tüm ilçe halkını kucaklayan hizmetleri bir bir yerine getirdiklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemizde yaşayan tüm halkımızın en iyi şartlarda hayatını idame ettirebilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 62 mahallemizin tamamında adaletli hizmet akışını ilk günden itibaren sürdürerek her daim vatandaşlarımızın yanında olduk. Özellikle ihtiyaç sahibi ailelerimize ayrı bir hassasiyetle yaklaşıyor ve her durumda yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Yiyecek, giyecek, sağlık, gıda ve daha birçok yardımın yanında ihtiyaç sahibi ailelerimizin oturulamayacak durumdaki evlerinin yerine prefabrik evler inşa ederek sıcacık yuvalarda hayatlarını devam ettirmelerini sağlıyoruz. İlçemizde üç buçuk yıl içerisinde tadilat, onarım, bakım, malzeme yardımı, konteyner ve betonarme evlerin yanında kırka yakın prefabrik ev yaparak ihtiyaç sahibi ailelerimize teslim ettik. Bugün burada yaşamanın imkansız olduğu zor şartlar içerisinde hayatlarını sürdürmeye çalışan bir ailemizi daha yaklaşan kış şartları öncesi sıcacık kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ‘20 yıldır güneşi görmeden yaşadım’ diyen bir teyzemizi ve eşini bu eve benzeyen kulübeden kurtararak eşyasıyla manzarasıyla ‘gün yüzü gördüm’ dediği sıcacık yuvasına kavuşturduk. Bize bu hizmetleri yapabilecek görevleri nasip eden Rabb’imize şükürler olsun. Allah bu ailemize yeni sıcak yuvalarında mutlu huzurlu bir yaşam sürdürmeyi nasip etsin. Yapmış olduğumuz insan odaklı hizmetlerimizin karşısında ailelerimize vatandaşlarımıza bir nebze olsun yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdüreceğiz. Mahallelerimizde yapmış olduğumuz sosyal doku anketi çalışmaları neticesinde evleri oturulmayacak durumda olan bütün ailelerimizi sıcacık, huzur dolu evlere kavuşturmaya bugün olduğu gibi bugünden sonrada devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.