Samsun Valisi Kaymak, “Cezaevlerinde kişinin cezalandırılması değil, topluma kazandırılmasıdır”

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bize Hukuk Fakültesi’nde şunu öğretirlerdi, ‘cezaevlerinde asıl olan kişinin cezalandırılması değil, topluma kazandırılmasıdır, eğitilmesidir, terbiye edilmesidir’” dedi.

28 Aralık 2017 Perşembe 15:48
Samsun Valisi Kaymak, “Cezaevlerinde kişinin cezalandırılması değil, topluma kazandırılmasıdır”

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüğü tarafından Samsun Adalet Sarayı’nda hizmete sunulan Halka Açık Satış Mağazası ve Kafeterya’nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesi konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Türkiye genelinde toplam 180 iş kolunda her yıl yaklaşık 50 bin hükümlü ve tutuklunun çalıştırılarak mesleki eğitim aldığını belirtti. Yavuz, “Türkiye genelinde halka açık 40 satış mağazası hizmet vermektedir. Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüğü Samsun Adalet Sarayı Halka Açık Satış Mağazası’nda 25 Ceza İnfaz Kurumu’na ait 181’in üzerinde çeşit ürün satışa sunulacaktır” dedi.

CEZAEVLERİNDE ASIL OLAN KİŞİNİN CEZALANDIRILMASI DEĞİL, TOPLUMA KAZANDIRILMASIDIR”

Ardından konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu hatırlatarak, “Bize Hukuk Fakültesi’nde şunu öğretirlerdi, ‘cezaevlerinde asıl olan kişinin cezalandırılması değil,  topluma kazandırılmasıdır, eğitilmesidir, terbiye edilmesidir.’ Açık cezaevleri iş yurtlarımız bu çerçevede hizmet veriyor. İnsanlarımız bu süreçte kendilerini muhakeme etme ve topluma faydalı olma fırsatı buluyor. Türkiye’nin değişik illerinden mahkûm kardeşlerimizin ürettikleri ürünlerin satışının yapılacağı mağazanın ilimizde açılması çok güzel. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından açılış kurdelasını beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte kesen Vali Kaymak, daha sonra mağazayı gezerek, alışveriş yaptı.

Açılış törenine, Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Samsun Milletvekilimiz Akif Çağatay Kılıç, Fuat Köktaş, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Merih Dinçer, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, hakim ve savcılar, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Ünsal Ağaoğlu, Samsun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Günay Başar ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Son Güncelleme: 28.12.2017 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.