Samsun’da AK Parti’nin 12 ilçe kongre tarihi belli oldu

 AK Parti Samsun İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, kongresi yapılmayan 12 ilçenin kongre tarihlerinin belirlendiği, İlkadım, Ayvacık, Ladik, Yakakent, Alaçam, Kavak, Tekkeköy ve Vezirköprü İlçe Başkanlarının tekrar aday olmaması yönünde karar alındığı belirtildi.

08 Şubat 2018 Perşembe 11:40
Samsun’da AK Parti’nin 12 ilçe kongre tarihi belli oldu

Samsun’da AK Parti ilçe kongrelerinin tarihleri belli oldu. AK Parti Samsun İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Canik ve Asarcık İlçe Başkanlarının görevlerine devam edeceği, 19 Mayıs İlçe Başkanı’nın daha önceden istifasının alındığı, Bafra İlçe Başkanı ile alakalı istişare sürecinin devam ettiği bildirildi. Ayrıca, ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından Mart ayının ikinci yarısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile ihtişamlı bir şekilde il kongresinin gerçekleştirileceği ifade edildi.
AK Pati İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcımız Hacı Turanve İl Koordinatörümüz Cumhur Ünal’ın katılımıyla ilçe başkanlarımız ile birlikte İlçe kongre sürecinin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantının ardından ilçe başkanlarımız ile birebir görüşmeler yapılmıştır. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca yürütülen süreç devam etmektedir. Buna göre; Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızca, Canik ve Asarcık İlçe Başkanlarımızın görevlerine devam etmelerine karar verilmiştir. Bilindiği üzere 19 Mayıs İlçe Başkanımız daha önce istifa ettiğinden bu ilçemizde temayül çalışmaları yapılmış olup halen aday belirleme süreci devam etmektedir. Yapılan toplantı, görüşmeler ve istişareler neticesinde, ilçe başkanlarımızdan bir kısmının özel ve iş hayatlarındaki yoğunluklarından dolayı ara vermek istemeleri, bir kısmının ise partimizin farklı kademelerinde görev üstlenmek istemeleri nedeni ile İlkadım, Ayvacık, Ladik, Yakakent, Alaçam, Kavak, Tekkeköy ve Vezirköprü İlçe Başkanlarımızın, yapılacak olan ilçe kongrelerinde aday olmamaları yönünde karar verilmiştir. Kongrede aday olmayacak ilçe başkanlarımız, kongre sürecine kadar görevlerinin başında olup tüm kongre süreci ilçe başkanlarımızın başkanlığında yürütülecektir. Bafra İlçe Başkanımız ile ilgili istişare süreci ise halen devam etmektedir. Karar verildiğinde kamuoyuna bilgi verilecektir. AK Parti 6. Olağan Kongreleri ile ilgili süreç yukarıda ifade ettiğimiz çerçevede devam etmektedir. Şu ana kadar kongresi yapılmayan Canik ve Asarcık ilçeleri hariç diğer ilçelerimizde, yeni ilçe başkanlarının belirlenmesine yönelik teşkilat içi temayül çalışmaları önümüzdeki günler içinde tamamlanacaktır. Temayül çalışmalarını müteakip aşağıda belirtilen tarihlerde ilçe kongrelerimiz gerçekleştirilecektir. İlçe kongrelerimizin tamamlanmasının ardından Mart ayının ikinci yarısında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile ihtişamlı ve partimize yaraşır bir şekilde il kongremizi yapacağız. İstişareler neticesinde kongrede görevlerini devredecek ilçe başkanlarımız ilerleyen dönemlerde partimiz içerisinde farklı görevlerde yer alacaklardır. Ak Parti bir dava partisi olup görevler, makamlar geçicidir. Nöbet değişimi esastır. Bu değişiklerle güçlenerek 2019, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine çok daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Görevlerini layıkıyla yaparak devredecek olan değerli İlçe Başkanlarımıza büyük ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.”

İlçe kongre tarihleri 
23 Şubat: Ladik, Vezirköprü, Ayvacık. 24 Şubat: Asarcık, Canik, Tekkeköy. 25 Şubat: Kavak, Bafra, İlkadım. 26 Şubat: Yakakent, Alaçam ve 19 Mayıs.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.