Samsun’da çekilen ‘Hayatta Kal’ dizisi destek bekliyor

Çekimleri Samsun’da devam eden ve Samsunlu yönetmen Fuat Yılmaz’ın uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek için yazdığı ve özel harekat polislerinin de rol aldığı ‘Hayatta Kal’ internet dizisinin ilk bölümü tamamlandı. Filmin devamlılığı için Samsunlulardan destek bekliyorlar.

06 Ocak 2018 Cumartesi 13:40
Samsun’da çekilen ‘Hayatta Kal’ dizisi destek bekliyor

Haber Linki – Yönetmen Fuat Yılmaz, uyuşturucu kullanımı konusunda aileleri bilinçlendirmek ve toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla Samsun’un Canik ilçesindeki Yavuz Selim Mahallesi’nde ‘Hayatta Kal’ dizi film çekimlerinin ilk bölümünü tamamladı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı özel harekat polislerinin, gerçek silahların ve kobra zırhlı araçların kullanıldığı filme mahalle halkı da büyük ilgi gösterdi. Aksiyon dolu sahnelerin bol olduğu filmde uyuşturucunun zararları anlatıldı.

Çektikleri filme sponsor bulmakta zorluk çektiklerini belirten Meriç Yıldız, “BY FY Prodüksiyon Yapım sahibi Fuat Yılmaz, memleketi Samsun’da uzun metrajlı yaz döneminde ‘mezarlık’ isminde film çekti. Daha sonrada Samsun’da bir dizi filmi yapmak istedi. Kendi yaptığı araştırmalarda Samsun’da uyuşturucunun Türkiye genelinde beşini sırada olduğunu gördü. Bu konu üzerinde bir internet dizisi yapmaya karar verdi” dedi.

Samsun’un her yerinde çekim yaptıklarını ifade eden Yıldız, “Burada yapılmak istenen, uyuşturucunun ne kadar kötü bir şey olduğunu, aileler ve toplumda farkındalık oluşturmak isteniliyor. Mekan olarak Samsun’un her yerinde çekimler yapılıyor. Şuanda filmimizin birinci bölüm fragmanı yayınlandı. Oyuncularımızın hepsi hiçbir şekilde profesyonel değil. Bütün oyuncularımız acemi, bu projeye gönül veren ve hiçbir ücret talep etmeyen kişilerden oluşuyor. Güzel bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İlk bölümümüz 21 Ocak tarihinde yayınlanacak” diye konuştu.

Filmimizin devamlılığı için destek beklediklerinin altını çizen Yıldız, “Samsun valiliğimizden bütün izinlerimiz alındı. İl Emniyet Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Filmimizde oynayan polis karakterleri bizzat polislerimizin kendileridir. Biz bütün Samsun halkından, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere herkesten destek bekliyoruz. Bir dizinin süreklilik arz etmesi için bir maliyet gerekiyor. Bunun içinde sponsor arayışlarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 06.01.2018 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kani türkdal 2018-02-24 20:03:32

Dizi ne zaman televizyonda başlayaçakki