Samsun’da kaç mülteci var? İşte o rakamlar...

Samsun UH-DE Başkanı Kılınç, resmi olmayan rakamlara göre Samsun'da yaklaşık kaç bin mültecinin yaşadığını açıkladı.

25 Aralık 2017 Pazartesi 14:46
Samsun’da kaç mülteci var? İşte o rakamlar...

Samsun Uhuvvet ve İnfak Derneği (UH-DE) Başkanı Hüseyin Kılınç, Samsun’da yaşayan mülteciler hakkında konuştu. Samsun’un 2013 yılından itibaren yoğun bir uluslararası göçün muhatabı olduğunu hatırlatan Kılınç, 2013 yılında İçişleri Bakanlığının mülteci alma potansiyeli olarak 22 il belirlediğini ancak bu il sayısının sonrasında 40’a yükseldiğini ifade etti.

SON 1 BUÇUK AYDA 700 AİLE GELDİ
Kılınç, Samsun’da ki mülteci göç dalgası ne zaman son bulacak dendiğinde her defasında bu dalganın daha da arttığını söyledi. Göç dalgasının başladığı yıldan itibaren her ile belli bir oranda kabül edilebilecek mülteci verildiğine dikkati çeken Kılınç, “Fakat hala artmakta bu göç dalgası. Samsun’a son 1 buçuk ayda yaklaşık 700 aile girdi. Bu olağanüstü bir durum bir şehir için. Bu aileleri ortalama 5 kişiden sayarsak 3 bin 500 insan birden Samsun’a giriş yaptı. Bunun ortaya çıkaracağı sorunlar çok fazla” dedi.

SİYASİ DEĞİL İNSANİ OLARAK BAKIN
2013 yılında İçişleri Bakanlığının 40 İl Valiliği’ne yoğun göç dalgası nedeniyle illerin hazırlıklarını yapmaları yönünde talimat verdiğini de hatırlatan Kılınç, şöyle devam etti; “Mülteciler geldiğinde parklardan, cami avlularından topladık biz. Demek ki hiçbir hazırlık yapılmadı. Son 700 aile gelmeden önce de yeni bir göç dalgası yaşanacağı ve buna karşı önlemlerin alınması gerektiği yazısı geldi illere. Samsun Valiliği ne yaptı bu göç dalgasını karşılamak için. Gelen ailelere Göç İdaresinde 1 yıl sonrasına geçici kimlik randevusu veriliyor. Bu insanlar kimliklerini almadığı sürece Türkiye’de yok hükmünde. Hiçbir şeyden faydalanamayacaklar. Siyasi değil insani olarak bakın bu olaylara. Göçmenlere önlem almaları için illa birilerinin sokak aralarında donarak ölmesi mi gerekiyor bu soğuk günlerde”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.