Samsun’da ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde eşzamanlı olarak Sarıkamış Harekatı anısına düzenlenen 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü' Samsun’un Havza ilçesinde gerçekleşti.

08 Ocak 2018 Pazartesi 09:59
Samsun’da ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’

Haber Linki – Samsun Valili, Havza Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında Havza Atatürk Evi önünde toplanan grup, Türk bayrakları ve pankartlar eşliğinde ilçe stadına kadar yaklaşık 2.5 kilometre yürüdü.

'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'nde 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı gençler tarafından taşındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, 103 yıl evvel Sarıkamış’ta, Allahuekber Dağları’nda şehit olan 90 bin asker için rahmet dileklerinde bulundu.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havza'nın Cumhuriyet tarihindeki önemine değinerek, "Cumhuriyetin ilk kıvılcımlarının yakıldığı ilçede böylesi anlamlı bir programın yapılması, bizler için çok önemli" dedi.

“BU VATAN ŞEHİTLER YURDU”

Ardından Havza Kaymakamı Metin Yılmaz yaptığı konuşmasında, "Zaferler ve destanlarla dolu tarihimiz bir o kadar da acı ve trajedi ile dolu. İnsanlar tarihinde, geleceğini ve geçmişini arar. Bizim tarihimizde Çanakkaleler var, Sarıkamışlar var. Bu vatan şehitler yurdu ve şehitler, bu vatanın adeta birer manevi tapusudur. Anma yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Okunan duayla sona eren etkinlikte Kızılay çadırında çorba ikramında bulunuldu. Programa ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 08.01.2018 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.