Samsunlu şehidin aiesi, her sene Hakkari’ye gönderiyorlardı, bu sene mezarına getirdiler

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde şehit olan Uzman Çavuş Mete Yahşi’nin mezarına gelen ailesi, her sene görev yaptığı yere gönderdikleri yeşil fındık ve cevizi, bu sene Samsun'daki mezarının başına koydular. 

31 Ağustos 2017 Perşembe 14:15
Samsunlu şehidin aiesi, her sene Hakkari’ye gönderiyorlardı, bu sene mezarına getirdiler

Samsun’da her bayram öncesi olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesinde de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Ziyaret esnasında mezarlık çevresi arabalarla dolarken, yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için mezarlığa akın eden birçok vatandaş, mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti.

Mezarlıktaki en duygusal anlar ise şehitliklerde yaşandı. 25 Haziran’da Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Hakkari'de PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin kabri başında bu bayram arefesinde duygu dolu anlar yaşandı. Şehidin ailesi, her sene Hakkari’ye görev yaptığı yere gönderdikleri ve şehidin çok sevdiği yeşil fındık ve yeşil cevizi, bu sene mezarının üstüne koydu. Şehidin anne ve babası, yeşil fındık, yeşil ceviz ve inciri, şehidinin başının üstüne denk gelecek şekilde mezara bıraktı.



“Mete, yeşil fındık ve cevizi çok severdi”
Mete’nin yeşil fındığı ve cevizi çok sevdiğini söyleyen Mete Yahşi’nin babası Orhan Yahşi (52), “Allah’ım kimseye böyle bir acı göstermesin. Hiçbir anne ve babaya böyle bir acı göstermesin. Mete, taze meyveleri çok severdi. Yeşil cevizi ve yeşil fındığı çok severdi” dedi.

Şehidin teyzesi Nazife Torun ise, “Yeğenim, yeşil fındık ve cevizi çok severdi. Anne ve babası, yeşil ceviz ve fındığı paketleyip, kargoyla görev yaptığı Hakkari’ye gönderirdi. Her şeyin yeşilini severdi. O yüzden ablamlar da bugün mezarının başına yeşil fındık ve ceviz getirmişler. Mete hayatta olduğu zaman, 2-3 tane de olsa ablamlar kesinlikle Hakkari’ye yeşil fındık ve ceviz gönderirlerdi. Yeğenim Ramazan Bayramı’nın 1. günü şehit olmuştu. O yüzden bayramlarda içimiz bir tuhaf oluyor” diye konuştu.
Konuşmakta güçlük çeken şehit annesi Nazmiye Yahşi ise “Oğlum fındık ve cevizi çok severdi” diyerek gözyaşlarını boğuldu.

Şehidin 3 yaşındaki kızı babasına dua etti
Şehidin eşi Yasemin Yahşi de eşinin mezarlığını 3 yaşındaki kızı Miray ile birlikte ziyaret etti. Gözü yaşlı bir şekilde dua eden şehit eşine 3 yaşındaki kızı Miray da eşlik etti. 3 yaşındaki Miray, babasına dua ettikten sonra "Amin" yaptı. Miray, babasının mezarının üstündeki çiçeklerle oynadı.

Son Güncelleme: 31.08.2017 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.