Türkiye'nin en güçlü Arapça öğretim kadrosu 'ADİM'de!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Merkezi (ADİM), İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Arapça hazırlık eğitiminin yanı sıra toplumun her kesiminden Arapça öğrenmek ve Arapçasını geliştirmek isteyenlere yönelik kurslar düzenleyerek güçlü öğretim kadrosuyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.

Haberlinki
Haberlinki
08 Kasım 2018 Perşembe 11:08

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Merkezi (ADİM) yapısı itibariyle Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında Arap dilinin öğretime yönelik ilk ve tek müstakil merkez olması yönüyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Merkezi (ADİM), Arapça hazırlık eğitiminin yanı sıra ayrıca toplumun her kesiminden Arapça öğrenmek ve Arapçasını geliştirmek isteyenlere yönelik kurslar düzenliyor. Arapça öğretimde uzman Türk ve Arap hocalardan oluşan kaliteli bir eğitim kadrosuna sahip olan ADİM’de 1 profesör, 2 yardımcı doçent, 2 Türk öğretim görevlisi, 4 araştırma görevlisi ve Arap olmayanlara Arapça öğretme konusunda uzman Arap kökenli 16 öğretim görevlisi görev yapıyor. Arapça haricinde başka bir dili konuşmanın yasak olduğu ADİM’de, gramer dersleri hariç bütün dersler sadece Arapça işleniyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç ADİM ile ilgili yaptığı açıklamalarda, "Kursiyerlerin iki hafta içinde herhangi bir konuda konuşabilir hale geldiklerini gördük. Merkezin isabetli bir karar olduğunu bu sonuçları görünce daha da iyi anlamış olduk" ifadelerini kullanmıştı.

ADİM'de eğlenerek öğreneceksiniz!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve ADİM Kurucusu ve Müdürü Prof.Dr. Metin Yılmaz “ADİM, sadece Samsun için değil bütün ülkemiz için gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir rüyanın sonucudur. Dil bir insandır, insanın özüdür. İnsanı var eden en önemli unsur irtibattır. Ne yazık ki ülkemizde en önemli sorunlardan birisi dil öğretme yöntemlerinde karşılaştığımız temel problemlerdir. Amacımız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi rektörlüğüne doğrudan bağlı bir dil merkezi haline dönüşen bu yapıda, Arapça ve Farsça’yı yeni yöntemlerle önce öğrenciye sevdirmek, dilin önemini öğrenciye kavratmak ve yaşayarak da bu dili muhataplarına öğretmek. Dil öğrenmenin bütün yol ve yöntemlerini, bütün tekniklerini burada uyguluyoruz ve dili bu merkez içerisine girildiği zaman yaşayarak öğrencilerimize ve muhataplarına öğretiyoruz. Üniversitelerin topluma açılması açısından, son dönemlerde oldukça popüler olan Arap dili eğitimini öğrencilerimizin dışında halkımıza da vermeye başladık. Merkezi dil sınavlarına hazırlık noktasında, öğrencilerimizin ihtiyacına göre farklı gruplar halinde dersler veriyoruz. Devlet üniversiteleri arasında böyle bir oluşum Türkiye’de ilk olarak Samsun’da hayata geçti. Dili yaşayarak insanlara nasıl öğretebileceğimizi burada gösterip bir model ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Akıllı tahtası, bilgisayarı ve projeksiyon cihazı olan en fazla 20 kişilik sınıflarda, öğrencilere ferah bir eğitim ortamı sunuluyor.

ADİM'de devlet kurumlarından ve özel teşebbüslerden gelen taleplere yönelik düzenlenen kursların yanı sıra, ayrıca CEO, öğretmen, avukat, hemşire gibi bir çok farklı meslek grubundan kişilerde halen adimde öğrenim görmektedir.

ADİM eğitim sisitemine ve daha detaylı bilgiye ulaşmak için merkez halkla ilişkiler uzmanı ile temasa geçebilirsiniz...

 

İletişim

Adres: Kadıköy Mah. Yavuz Sokak No:13 İlkadım / SAMSUN

Telefon: 0 (362) 435 5210
               0 (530) 234 6515

               adim.omu.edu.tr

Son Güncelleme: 09.11.2018 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.