Uğur Mumcu Samsun'da türkülerle anıldı

Samsun'da gazeteci-yazar Uğur Mumcu, 25. ölüm yıl dönümünde şiirler ve türkülerle anıldı.

24 Ocak 2018 Çarşamba 15:16
Uğur Mumcu Samsun'da türkülerle anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürülüşlerinin yıl dönümü günlerini içine alan 24-31 Ocak tarihleri arası, Türkiye’nin her yerinde “Adalet ve Demokrasi Haftası” olarak anıldı.

İlkadım İlçesi Uğur Mumcu Parkı’nda yapılan anma etkinliği saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Etkinlik, saz eşliğinde söylenen “Uğur’lar Olsun” türküsüyle devam etti.

Etkinliğe katılanlar adına basın açıklamasını okuyan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, “Ocak ayı, ülkemizin aydınlık yarınlarına ışık tutanları, daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimizi unutmadığımızı anlatan ama biz mücadeleye devam edenler için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir aydır. 25 yıl önce bugün kalemi kimseye biat etmeyen ve satılmayan gerçek bir gazeteciyi, sözde değil özde bir Atatürkçüyü, Uğur Mumcu’yu kalleş bir pusu ile aramızdan kopardılar. Sabırla buradayız. 25 yıldır olduğu gibi adalet, demokrasi, özgürlük ve aydınlanma istiyoruz. Verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Sabırla gerçek katillerin hesap vermesini bekliyoruz” dedi.


Anma etkinliği Uğur Mumcu Anıtı'na karanfil bırakılmasının ardından son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.