Üniversite tramvay hattı ne zaman bitiyor?

Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kurupelit Son Durak ile Üniversite Yaşam Merkezi arasındaki hafif raylı sistem projesi hakkında bilgi verdi.

11 Ocak 2018 Perşembe 11:38
Üniversite tramvay hattı ne zaman bitiyor?

Haber Linki – İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurum çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kurupelit Son Durak ile Üniversite Yaşam Merkezi arasındaki hafif raylı sistem projenin 2018 yılı Haziran ayına kadar tamamlanacağını söyledi.

Kurupelit Son Durak ile Üniversite Yaşam Merkezi arası hafif raylı sistem proje ihalesinin 2 Mayıs 2017 tarihinde yapıldığını hatırlatan Arlı, “Hafif raylı sistem projesinde Tekkeköy hattının tamamlanmasının ardından tramvayın üniversiteye çıkması için gerekli çalışmalar başlatılmış olup, bu kapsamda 3. etap olan kurupelit son durak ile Üniversite Yaşam Merkezi arası hafif raylı sistem projesinin ihalesi 2 Mayıs 2017 tarihinde yapılmıştı” dedi.

HAZİRAN 2018 TARİHİNE KADAR TAMAMLANIYOR

Güzergah boyunca çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen Arlı, “Hali hazırda güzergah boyunca kazı, dolgu çalışmaları, 2 adet viyadük yapım çalışmaları, perde duvar imalatları, ray platformu katener temelleri ve trafo binaları yapım çalışmaları devam etmekte olup toplam 6.4 km uzunluğundaki projenin 2018 yılı Haziran ayına kadar tamamlanması planlanmaktadır. Söz konusu projede, 6.4 km çift hat demiryolu, 10 durak, 150 m ve 380 m uzunluğunda 2 adet viyadük yer almaktadır. Ayrıca mevcut trenlere ek olarak 11 tren alımı yapılması planlanmakta olup, hafif raylı sistem yeni trenlerin gelmesiyle birlikte toplam 40 terenle hizmet verecektir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.01.2018 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.